ODIN 59 F1

3 - 6

ADO '20 JO9-1

25 maart 2015 17:15

Vandaag speelden we voor de derde keer dit seizoen de Heemskerkse derby tegen Odin’59. We hadden nog iets goed te maken, want de vorige keer verloren we met 1-5. Tevens weer een mooi moment om allemaal van plek te wisselen. Zo mocht bijvoorbeeld Guus vandaag in de aanval staan. Zal hij eindelijk zijn eerste doelpunt maken???

Het begin van de wedstrijd werd vooral op de helft van Odin gespeeld. Ramon, Melle en Guus stonden kort op hun man en kwamen er soms zelfs voor. Met Sten onder de lat werd de opbouw uitstekend verzorgd en de vrije man steeds goed ingespeeld. Je ziet dat het met een goede opbouw van achteruit heerlijk voetballen is.
Al snel viel de 1-0 na een prachtig afstandsschot van Ramon.
Odin kwam wat vaker op onze helft en bij (volgens mij) hun eerste kans scoorden ze gelijk. Onder aanvoering van onze centrale verdediger Ramon bleven we veel op hun helft spelen. Na een prachtige actie van Kjell kon Lars op doel schieten. Deze werd geblokt, maar in de rebound schoot Milan hem goed binnen.

In de tweede helft kon Melle al snel scoren. Hij ging goed de keeper voorbij en tikte hem met zijn rechter been in het doel. Door zo’n actie wordt een trainer heel blij, want dit hadden we in de warming-up nog geoefend. Daarna scoorde Ramon nog 2 keer. Maar toen kwam HET moment. Iets waar we al meer dan een half jaar op wachten….. Iedereen van de F1 staat al op de topscoorderslijst behalve Guus….. Na een goede pass in de ruimte van Jort kwam de bal bij Melle terecht. Die ging knap zijn tegenstander voorbij en legde hem af op Guus. Guus stond voor een dilemma, want er stonden nog 3 tegenstanders voor hem. Toch koos Guus voor de actie. De eerste werd gepasseerd doormiddel van een dubbele schaar. Bij de tweede tegenstander deed hij een Zidane en ten slotte nog een Ronaldo. Doordat Guus goed keek dat de keeper naar de linker hoek ging, schoot hij hem met een prachtig wreefschot in de rechter kruising!!! Jaja, nu staat onze uitstekende mandekker ook op de lijst.

Maar nu weer even serieus. Vandaag hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Morgen gaan we weer goed trainen en dan wacht zaterdag Jong Holland thuis!

Aanvulling trotse assistent coach ;-)

Wat ik vandaag gezien heb is dat wat tegen de Kennemers afgelopen zaterdag al stukken beter ging als tegen Dem vandaag nog beter ging. De taken voerde we allemaal heel goed uit. Met de nieuwe veldbezetting (1:3:2:1) creëren we naar mijn idee veel meer gevaar en kunnen we goed gebruik maken van het middenveld. Maar met een nieuwe opstelling alleen gaat het natuurlijk niet lukken. Daarvoor is altijd 100% inzit vereist. Dat hebben we laten zien. Het aansluiten naar daar waar de bal zich bevindt (bal beweegt team beweegt) ging vandaag ook heel goed. Waardoor de aanvallen voorin veel minder stranden dan voorheen en als we de bal wel verliezen we hem daarna steeds vaker weer snel in bezit krijgen. Dit kan je alleen realiseren als iedereen steeds in beweging blijft.