Assist: Tim Homan

D-pupillen, D3, Groep 2 3

15 april 2015 18:30

M. Bon

Woensdag 15/4/2015 stond de kwartfinale van de KNVB beker op het programma. De loting had ons helaas verbonden aan de gedoodverfde bekerwinnaar EDO, jammer dat we deze ploeg al in dit stadium tegen kregen. Na eerder in de competitie tegen deze ijzersterke ploeg 2x kansloos te hebben verloren besloten we het systeem aan te passen. Gekozen werd voor een 1-4-4-2 opstelling waarbij het middenveld in een ruit zou spelen. Het was voor ons de 1e keer in deze formatie en de eerste 5 minuten was het voor de meesten nog een beetje zoeken waarvan EDO dankbaar profiteerde en reeds in de 5e minuut de 0-1 liet aantekenen. Daarna begon het echter te lopen en de clash werd met name op het middenveld uitgevochten. Zowel ADO als EDO streed voor elke meter en de beleving en passie straalde er van af. In de 15e minuut onderbrak de sterk spelende Ties een aanval van EDO en speelde Milan de Pree goed in. Milan zag uit zijn ooghoeken Tim vertrekken en speelde de bal loepzuiver de diepte in. Tim liet de verdedigers zijn hielen zien en ging alleen op de keeper af, in 2e instantie was het raak 1-1. Vlak na deze treffer werden er bij ons 3 verse krachten in het veld gebracht en ook die moesten even wennen aan de nieuwe speelwijze. Het slimme EDO maakte opnieuw gebruik van deze desorganisatie en scoorde de 1-2. We lieten het koppie echter niet hangen en bleven vechten voor een goed resultaat maar helaas konden we voor rust de stand niet meer gelijk trekken, ruststand 1-2. Na de pauze was het EDO wat meer en meer aandrong om op zoek te gaan naar de bevrijdende 3e treffer. Onze verdediging met de prima spelende Luke aan het roer gaf echter geen krimp en hield stand tot de 45e minuut. Vanwege slecht uitverdedigen aan onze linkerkant werd de rechtsbuiten van EDO in staat gesteld om een mooie voorzet te geven. De inkomende aanvoerder van EDO volleerde de bal op fantastische wijze achter de verbouwereerde Mike 1-3. Wedstrijd in de pocket dacht EDO..maar daar dachten wij anders over. Met een enorme mentale veerkracht pakten we de draad weer op en besloten achterin 1 op 1 te gaan spelen. EDO moest achteruit en circa 10 minuten voor tijd brachten we de aansluitingstreffer op het scorebord. Dit keer was Tim de aangever op de in de 2e helft ontketende Milan Zonneveld die alleen afgaande op de keeper geen fout maakte 2-3. Snel werd de bal weer uit het net gehaald en in volle sprint naar de middenstip gebracht om geen tijd te verliezen, wat een heerlijke mentaliteit! In deze laatste 10 minuten moest EDO alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Tot 2x aan toe mocht Milan alleen op de EDO-goalie afgaan maar helaas kwam deze keeper beide keren als winnaar uit de strijd, zonde zonde zonde. Helaas kwamen we tijd tekort om de gelijkmaker te produceren en de goed leidende scheidsrechter floot voor de laatste keer deze avond, eindstand 2-3. Mannen, wat hebben we genoten van jullie langs de kant, we hebben er dit keer een echte wedstrijd van kunnen maken. De spanning aan beide kanten was langs de kant echt te voelen en ook het publiek heeft genoten. Zowel Cees, de ouders als ik zijn bijzonder trots op jullie prestatie. Het bereiken van de laatste 8 was al super, de laatste 4 ging helaas net niet lukken. Grote klasse!