0 - 6

ADO '20 JO12-1

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 06

5 december 2015 9:30

Terwijl de Sint op zijn boot terug zat naar Spanje, Piet nog maar eens een dubbele whisky voor hem in schonk, plukte hij aan zijn lange baard. Sint was moe van al zijn goed heiligwerk in Nederland en dacht na. Hij dacht na over ADO D2. Hoe was de eerste helft van het seizoen gegaan en hoe had ADO D2 het er de laatste wedstrijd vanaf gebracht?

Coach Jesus en hulpsinterklaas Jorge hadden voortreffelijk werk gedaan. Ze hadden een team gesmeed van eerste- en tweedejaars die met veel plezier en ausdauw wedstrijden konden binnenslepen. Daarbij hadden ze de mannen leren voetballen, verdedigen, overspelen en zelfs afmaken. Nee, Zij zaten dus niet in het ruim beneden in het schip bij de mannen die mee moesten naar Spanje.

Wie zaten er wel? Niemand natuurlijk! Onze gasten hadden erg hun best gedaan, van hun fouten geleerd en waren derde geworden. OK, er had meer in gezeten, sommige wedstrijden hadden ze ook nog kunnen winnen, maar zo blijft het. De tweede helft van het jaar zal blijken hoe het verder gaat, hopelijk kan iedereen zo veel mogelijk meedoen en wordt er met veel plezier en inzet verder geleerd.

Sint kon tevreden terug kijken, stak nog maar eens een sigaar op en dacht terug aan Spaarnwoude D1 – ADO D2:

De staf (nee niet die ene van de Sint) begon met Ruben in de goal, Jessie linksachter, Sven en Corné als het onafscheidelijke en goed ingespeelde centrale duo achterin, Robin rechtsachter. Het middenveld bestond uit Joshua, Wout en Sam, voorin op rechts Sem, in de spits Tom en Bart als de onvervalste linksbuiten. Joris en Tim begonnen in de wissel. Helaas waren Siemen (ziek) en Laurens, de goaltjesgetter van de laatste wedstrijd er niet bij.

Het veld was wat hobbelig, en er stond een forse wind schuin dwars op het veld. Geen goede omstandigheden dus. Het team begon dan ook wat rommelig, of was het spanning vanwege de goede datum? Het eerste kwartier liep het eigenlijk niet zo. Er was wel een schot op doel van Wout in de 19e minuut. Vanaf de zijlijn kwamen de aanwijzingen “bewegen!!”. In de tussentijd was Spaarnwoude wat gevaarlijker geworden. Maar Bart dacht: daar ga ik verandering in brengen en toen hij de bal via een goede pass van de weer goed overspelende Joshua kreeg aan de linkerkant (was het nog eigen helft dat Bart startte? Een maradonnaatje was in de maak..) sprintte hij met bal op volle snelheid naar het andere doel, kapte in de 16, gaf iemand een goede schouderduw en schoot hem met een mooie krul om de keeper heen in het doel, 0-1! Een paar minuten later was het weer raak, bijna op dezelfde manier: 0-2, weer door Bart! Speelde ADO D2 catenaccio? Na een minuut werd er gewisseld, kwamen Joris en Tim erin. Vervolgens was er een aanval over rechts, en kwam de bal bij Tom die zijn fantastische schiettalent weer eens gebruikte 0-3! Daarna was het rusten.

ADO ging lekker verder na de rust, eigenlijk kwam Spaarnwoude er niet meer aan te pas en als zij dat al wilde, haalde Corné er gewoon hun aanval uit. Jessie liep daarbij goed de gaten dicht in de as. Tim was sterk en stond erbij als een veldheer. Sven maakte het voor de tegenstander nog ingewikkelder toen hij er eentje in werkte na een corner in de 7e minuut na rust, 0-4. Sam was actief en sterk en sprong er als een leeuw voor als zij door probeerde te breken. Hij werd beloond met een fraai doelpunt, 0-5! Robin deed goed zijn best voorin inmiddels, gaf ook mooie voorzetten en Joris zorgde voor de eerste verdediging in onze aanvalslinie en strooide niet met pepernoten, maar met goede passjes, onder meer op Sem, die lekker rechtsbuiten stond en de 6-0 in de boeken kreeg.

Keeper Ruben was maar aan het wachten op een aanval van Spaarnwoude, die hij wel kreeg op het laatst, maar door goed uitkomen en breed maken, werd de bal door de onfortuinlijke Spaarnwoude-aanvaller op de paal geschoten. Waar was Wout eigenlijk? Overal, de kannibaal stofzuigerde het middenveld leeg, deelde er nog eentje uit, kreeg een koekie terug en werd door de coach Jesus uitgeroepen tot man van de wedstrijd door zijn goede 2e helft.

Sint dommelde intussen in van al deze goede belevingen, zijn baard ging bijna in de brand van zijn sigaar, maar hij keek uit naar de 2e helft van het seizoen!