ADO '20 JO12-1

4 - 0

KSV D1

24 oktober 2015 12:00

De Heerhugowaarders kwamen helemaal naar de Oosterweg om te oefenen, dus die hadden er ook veel zin in na een week herfstvakantie. De ADO boys in ieder geval wel, het was alleen jammer dat Laurens, die nog wel even een kappertje had gedaan zo te zien, nog wel even in het gips zit en dat Joshua en Sem er ook niet bij konden zijn. Wel waren er van de D1 Ties en Brent.  De opstelling was dan ook: Ruben in de goal, Sam linksachter, Sven en Corne in het centrum van de verdediging, Tim op rechtsachter. Bart, Wout en Ties op het middenveld, Joris op rechtsvoor, Tom in de spits, Bart linksbuiten. Siemen, Jessie en Robin begonnen op de bank.

De wedstrijd begon onder de voortreffelijke leiding van een echte bondsscheidsrechter, die goed floot. Na 4 minuten was er een aanval van ADO die Wout op de lat schoot. Nou dat gaf ons best wat moed allemaal, want KSV was D1 en ze waren ook nog een stuk groter dan een aantal van onze jongens. ADO speelde eigenlijk heel goed, de aanval en het middenveld zette goed druk, waardoor KSV niet aan aanvallen toe kwam. In de 8e minuut was er een mooie aanval over rechts, Joris gaf voor, Wout gaf hem nog een tikkie waarna hij bij Bart kwam: 1-0 voor de superezels!

De trainersstaf keek happy en voldaan, dit was dus niet meer dan logisch. Overigens bracht leider Jorge (in dit kader) nog een ode aan El Salvador door net te doen alsof hij een lolly in zijn mond had. Afijn, de wedstrijd ging goed verder en daar was Tom met de 2-0 op zijn slof na een assist van Joris vanaf rechts.

Het was voor ADO lekker voetballen, de jongens uit Heerhugowaard waren misschien juist wat moe van de vakantie en kwamen er niet goed uit, waardoor wij goed druk konden blijven zetten, of was juist het een een gevolg van het ander? Na 25 minuten was er nog een mooie kans voor ADO, maar omdat er geen doellijntechnologie was, werd het toch geen doelpunt. Sven schoot in de tussentijd nog even over.

Na 26 minuten voetballen was er dan toch een aanval van KSV via hun beste man, de rechtsbuiten, maar werd het niet echt gevaarlijk. Zoals ook al in de laatste wedstrijden keepte Ruben veilig en verstandig. Na de thee, er was al wat doorgewisseld, speelde KSV net iets beter, ADO deed het iets rustiger aan op het middenveld en ging de wedstrijd verder. Het was leuk om te zien hoewel er geen doelpunten vielen. Na ruim 20 minuten was er een mooi moment voor Jessie: koekoek! Door de benen van een KSV’er wat voor de supporters natuurlijk mooi was. Wat ook mooi was, maar dan voor andere supporters, is dat Jessie hem 1 minuut later terug kreeg, oei, dat was ff niet de bedoeling. Maar wat maakte het uit, het was een oefenwedstrijd. Maar ADO zette nog even aan, een aanval werd gestopt, bal kwam wat terug, en Joris die inmiddels linkshalf stond, schoot hem bekeken in: 3-0 lekkerrrr! Daarna was er nog een aanval: Wout schoot hem in, maar paal, terwijl Ties mooi kon afmaken. De 4-0 stond terecht op de borden, goed gespeeld!

Trainer Jesus zag het als volgt: het was veel beter dan vorige week, er was in 60 minuten geen kans geweest en dat werd veroorzaakt door het goede positiespel in de omschakeling tussen balbezit en balverlies. Omdat juist dit zo goed liep, is het team als speler van de week uitgeroepen.