Victoria JO13-1

Onder 13, JO13-1, 3e divisie A

4 november 2017 11:00

ADO '20 JO13-1 - Victoria 1893 JO13-1              2 - 1

Zaterdag 4 november stond de thuis wedstrijd tegen Victoria 1893 op het programma. De omstandigheden waren optimaal, op deze koele maar zonnige zaterdag ochtend op De Vlotter werd afgetrapt tegen de nummer 3 in de competitie. Met Lex als gelegenheidsdoelman, Marley en Pim centraal achterin en een verder vertrouwde opstelling waren de mannen zichtbaar gedreven en heerste de wil en overtuiging er een mooie pot voetbal van te maken. Vanaf het begin van de wedstrijd werd het de verdediging van Victoria flink lastig gemaakt uit te verdedigen waardoor we goed druk en meer grip op de tegenstander konden uitoefenen. Op het middenveld vervulden Jameson, Thomas, Tim goed werk door met veel inzet en goed spelinzicht de tegenstander onder druk te zetten en bij balverlies op tijd terug terug te zakken. Ook de backs Sil en Tom stonden goed hun mannetje en hebben prima werk verricht, zowel verdedigend als opbouwend naar voren.

De omschakeling van verdediging naar aanval verliep nu een stuk beter hetgeen resulteerde in een aantal mooie aanvallen over de flanken via Justin op rechts en Carmello op links. Vince was een prima aanspeelpunt in het centrum voorin.

Na ongeveer 5 minuten en was het toch Victoria dat wist te scoren door de bal in onze verdediging te onderschappen: in eerste instantie leek de lat ons nog te redden maar de rebound werd door de spits van Victoria koel afgemaakt, 0-1.

Ondanks deze tegen goal werd bij vlagen goed gecombineerd en werd opnieuw de aanval gezocht. Door herhaaldelijk op het goede moment druk te zetten kwam de bal bij Justin die op fraaie wijze de bal langs de keeper schoot, de verdiende gelijk maker was een feit, 1-1

De laatste fase van de eerste helft golfde het spel nog wat heen en weer en werden er aan beide kanten wat kansen gecreëerd maar gescoord werd er niet meer.

Met 1-1 de rust in, waar Rik en Sam de gelegenheid namen om de mannen de nodige tactische aanwijzingen te geven voor de 2e helft.

Lennard keerde weer terug onder de lat en met Lex op zijn vertrouwde plek voor de verdediging, Sil opschuivend naar het middenveld en Viggo op rechts achter, zouden we in toenemende mate de wedstrijd naar onze hand moeten zetten. Richting het clubhuis spelend zag het publiek hoe de tegenstander onder druk werd gezet en gehouden. Een doelpunt hing in de lucht, ook al was het oppassen voor de snelle tegen aanval van Victoria. Carmello en Justin werden goed in stelling gebracht en kwamen tot goede voorzetten,ook Vince verrichtte goed aanvallend loopwerk en had meerdere malen een goed schot maar helaas zonder resultaat qua doelpunten. Na ongeveer 10 minuten in de 2e helft was het Lex die de bal goed oppikte, zich niet bedacht, de keeper kansloos liet en doel trof in de rechter beneden hoek, de verdiende 2-1!

Opdracht was om gewoon naar voren te blijven voetballen, uit te gaan van eigen kracht en het initiatief aan onze kant te houden, met inzet en passie te strijden voor de overwinning en dat hebben jullie gedaan! In de slotfase van de wedstrijd, zo’n 5 minuten voor tijd, veroverde Carmello de bal en bracht Vince in stelling die fraai af kon ronden, echter het in onze ogen geldige doelpunt werd afgekeurd (Carmello zou in de ogen van de scheidsrechter een overtreding hebben begaan). Het was mooi te zien hoe jullie dit op correcte wijze maar met passie aanvochten.

Pogingen van Victoria om alsnog langs zij te komen werden door onze verdediging en keeper Lennard prima gepareerd waardoor de eerste overwinning deze competitie een feit is. Klasse gedaan mannen! Spelplezier, de strijd met elkaar aan gaan als team, tomeloze inzet (fouten maken mag, daar leer je tenslotte van), de wil om te winnen en de koppies er bij houden: vandaag hadden jullie het allemaal!! Trainers Rik en Sam bedankt voor de coaching en begeleiding. Ouders en supporters hebben van jullie genoten! Houd dit vast mannen!