90'
90'

6e klasse 03

6 april 2019 12:30

Vandaag de tweede wedstrijd tegen Velsenoord. We beginnen wat later omdat Velsenoord om 12.30 nog maar met 8 man op het veld staat. Wij zijn compleet voor vandaag. Wel twee afwezigen: Tim en Danny. Tim is nog geblesseerd, Job is weer bereid onder de lat te gaan staan, top man! En Danny is een weekendje weg. Een kleine 7 minuten later is onze tegenstander compleet en kunnen we aftrappen.

Al in de eerste minuut zijn we succesvol als een Velsenoord verdediger de bal niet goed controleert waardoor Mats er met de bal van door gaat en heel koel afrondt in de korte hoek: 0-1. En dat is  een  voorbode van nog veel meer, want het is al gauw  duidelijk dat dit team een heel ander Velsenoord is dan het team dat vorige week bij vlagen goed partij gaf. Het niveau van deze jongens is een stuk minder en onze aanvallers en met name Mats genieten veel vrijheid. In de 5e minuut een mooie combinatie tussen Daniel en Mats, laatstgenoemde legt de bal panklaar voor Timo. De bal gaat helaas naast, even te haastig geschoten. Vlak daarna wordt Mats de diepte ingestuurd en kan de keeper nog net een handje tegen de ingeschoten bal krijgen. In de 9e minuut krijgt Matthijs op rechtsvoor de bal, zijn harde schot spat op de vuisten van de keeper.

In de 13e minuut wordt Mats onreglementair gestuit en krijgen we een vrije trap. Mooie trap van Timo, velen missen maar het is Eric die op de juiste plek met zijn kuif tegen de bal aan zit. De keeper raakt hierdoor in verwarring waardoor Eric hem van dichtbij klopt. ADO komt op 0-2.

10 minuten later weer een mooie bal op Mats, aangever dit keer Mattijn en nummer drie ligt in het netje. En precies 10 minuten later is  het  Roy die met een bekeken bal de keeper die wat ver voor zijn doel staat verrast, en dat  is  0-4. En er kan nog meer bij hoor! Alleen de scheids fluit al na 39 minuten voor de pauze, kennelijk was hij in de war met het juiste aanvangstijdstip. Straks even in de gaten houden…

2e helft: We gaan door, want het zwakke Velsenoord heeft weinig in te brengen. Mats speelt een lekkere wedstijd, kan heerlijk de bal aannemen en met leuke voorzetjes strooien. In de 49e minuut een mooie voorzet van hem op Roy, zijn kopbal gaat net naast. In de 56e minuut een slimme bal van Mats die het in de korte hoek probeert. De keeper kan net de bal corner tikken. Ook Bas heeft een aandeel met een echt spitsengoaltje, balletje aannemen en vanuit de draai direct schieten 0-5 in de 59e minuut. Timo probeert het even later met een hard schot maar dit keer redt de doelman.

65e minuut een mooie aanval waarbij Roy zelf had kunnen scoren maar de vrijstaande Timo ook een goal gunt. Lekker dat die er nu wel ingaat ,en ADO op 0-6.

71e minuut, terwijl ik Tom de kleedkamer sleutel aanreik die hij vergeten was (ging eerder weg voor werk), is er een verre uitworp van Ted waaruit Roy scoort 0-7. Jammer dat ik hem niet gezien heb.

Hierna een periode waarin de kansen er niet ingaan anders hadden we in de dubbele cijfers uitgekomen.

Mattijn, niet helemaal fit, onderneemt  een rush en komt heel ver. Passje op Matthijs, die had er wel in gemogen. Roy geeft een goede voorzet op Mattijn, machtige kopbal maar wel naast. Uit een vrije trap van Mats nog een kopbal van Eric, had er ook in gekund. En Roy krijgt  nog twee mogelijkheden; een bal via de keeper en de lat over en een kopbal naast.

Valk voor tijd profiteert Matthijs van een te zachte terugspeelbal en scoort de 0-8. En in de 46e minuut (ja, nu wel genoeg minuten gespeeld, scheids) is Bas nog succesvol. 0-9, dat is gelijk de eindstand.

Behalve klokkijken is ook tellen moeilijk want de scheids geeft een eindstand door aan de KNVB van  0-8. Ik hecht er wel aan dat de goede uitslag wordt doorgegeven, hopelijk kan dit nog worden rechtgezet (ik vond hem overigens wel goed fluiten daarover geen klagen).

Na deze makkelijke middag waarin we ons doelsaldo hebben kunnen opvijzelen tot een positief saldo (47-44) treffen we volgende week Odin. Niet onderschatten, want het lijkt erop dat ook Odin zo af en toe versterking krijgt gezien de winstpotjes tegen Foresters en Meervogels van afgelopen weken.