ADO '20 3

6e klasse 03

4 mei 2019 12:30

Onbekend

Op deze koude zaterdag de streekderby tegen Jong Hercules. We missen vandaag Eric en Tim. Tim heeft toch wel een serieuze blessure. De dokters spreken van een 'ski-duim' waarbij, als ik het goed begrepen heb, het gewricht in een verkeerde stand is komen te staan wat niet operatief kan worden opgelost. Mogelijk einde keeperscarrière. We leven met je mee, Tim.

Bij de tegenstander doet Kevin Schilder mee, onze vroegere spits, een geintje volgens hem, maar wij zijn er niet blij mee.

Al in de 4e minuut laat Kevin zien dat hij niet van plan is om zijn oude maatjes te sparen, zijn schot gaat gelukkig voor ons via de lat over. In de 7e minuut een strakke voorzet van hem die knap wordt ingekopt, ja misschien had Job er uit kunnen komen, maar ja dat valt hem niet aan te rekene, het is al mooi dat hij toch weer de keeperhandschoenen heeft aangetrokken. 1-0 voor Jong Hercules.

Dan gaan we twee keer lelijk in de fout. In de 8e minuut treuzelt Danny als laatste man te lang met wegwerken en als hij dan toch aanstalten maakt maait hij over de bal heen doordat de bal over een polletje heenrolt. Een cadeautje voor Jong Hercules. 2-0. En als in de 10e minuut Tom een verkeerd balletje geeft op Daniel die in een uiterste poging zijn been strekt om daar nog iets van te maken. Hij raakt de bal nog net met de punt van zijn schoen en passt hem op die manier op een Jong Hercules speler, ene Kevin (GRRR) en hij maakt het 3-0. Pijnlijk hoor.

De zojuist aangekomen Tim kan zijn oren ook niet geloven; ''wat al 3-0 achter? Klote!'' Ja inderdaad!

De wissels komen voortijdig in het veld (langs de kant is het nog erger om dit aan te zien). Niet dat het direct te merken is, want Jong Hercules is feller op de bal en troeft  ons regelmatig af. Ons middenveld is niet in de wedstrijd. In de 22e minuut eindelijk wat leuks te melden voor ADO. Jong Hercules krijgt de bal niet uitverdedigd en Bas weet van dichtbij de 3-1 te scoren. He, he, eindelijk.

Helaas moeten we in de 29e minuut weer een tegentreffer incasseren als Kevin in de diepte wordt aangespeeld en Job kansloos laat. 4-1.Gelukkig doet hij maar een helft mee… We proberen wel het nodige maar lopen voortdurend vast in de drukte want Jong Hercules verdedigt met man en macht.

In de 42e minuut toch weer juichen voor ons als een vrije trap van Mats, zonder door iemand te zijn aangeraakt in enen het doel in gaat. 4-2. Lekker!

Rust. In de kleedkamer frustratie maar ook geloof dat we het nog kunnen rechttrekken. We zullen zien.

De start is in ieder geval goed. Direct wordt Jong Hercules teruggedrongen en ik zie een paar mooie combinaties opgezet door Roy en Mats maar het beslissende tikje blijft uit. Net als Jong Hercules zich weer een beetje onder de druk weet uit te voetballen krijgen wij een corner. Tom heeft een goede corner in huis en Roy weet koppend de aansluitingstreffer te maken. 4-3 (65e minuut).

En net als de hoop op een goede afloop weer levend is, countert Jong Hercules in de 71e minuut. En van ADO kant lukt het niet om ze af te stoppen. Goede goal hoor, helaas voor ons is het 5-3. Heel erg balen.

Nog zijn we niet verslagen want als Roy, enigszins geholpen door de wind en een blunderende keeper,  een vrije trap benut zijn we weer terug in de race. 5-4 (80e minuut).

De nodige risico’s worden nu genomen maar een verbeten Jong Hercules wijkt niet en wij moeten tandenknarsend toezien hoe zij de zege over de streek trekken. De scheidsrechter fluit naar mijn smaak wel te vroeg af ,mijn stopwatch geeft 44 minuten aan met zeker 2 minuten blessuretijd nog bij te trekken maar ja daar kan je weinig mee als ie eenmaal afgefloten heeft.

Jammer deze wedstrijd had eigenlijk gewonnen moeten worden gezien de stand op de ranglijst. We geven het in de eerste helft weg en ja in de tweede helft hebben wij wel het overwicht, maar Jong Hercules bleek andermaal zeer gedreven om tegen ons een goed resultaat binnen te halen.

We staan nog steeds op de 4e plek, omdat Fortuna tegen Velsenoord onverwacht niet verder kwam dan een gelijkspel. Dus op 25 mei hebben we een mooie uitdaging om in ieder geval die voorsprong vast te houden. Laten we er met zijn allen voor gaan!