1 december 2018: ADO 3 - Zaanlandia 2. 0-4 (0-1)

Zaanlandia 2

6e klasse 03

1 december 2018 12:45

Paul Timmer

Vandaag de krachtmeting tegen de nummer twee van de rangschikking, een ploeg die de laatste wedstrijden heeft gewonnen dus in de winning mood verkeert. Aan ons de moeilijke taak ‘deze machine’ te stoppen.

Wij doen het vandaag nog steeds zonder Joost (hoe gaat het met het herstel van je teenblessure trouwens?) en Daniel die door werkzaamheden wat later komt en in de tweede helft invalt.

Hoewel we goed en scherp beginnen, komen we toch weer vroeg op achterstand. Op snelheid wordt onze verdediging uitgespeeld en moet Tim al na 4 minuten de gang naar het net maken. 0-1. Oei, als dat maar niet een voorbode is voor verder onheil.  Een tweede gevaarlijke aanval wordt door Tim onschadelijk gemaakt. Het zal niet de laatste keer zijn dat hij prima optreedt…

Onze eerste kans is voor Timo die na goed doorzetten zijn inzet geblokt ziet. Snel daarna weer een counter van Zaanlandia die gelukkig voor ons een twee tegen een situatie niet goed uitspelen, het uiteindelijke schot gaat naast.

Het spel golft op en neer, nu is ADO  weer dichtbij een treffer als Ted in hun strafschopgebied de bal verovert, deze goed afschermt maar net iets te hoog mikt.  Jammer, wel een goede actie.

Een vrije trap wordt slim en snel genomen door Mattijn met een wippertje naar Timo maar die heeft  het vizier nog niet op scherp, zijn inzet gaat over en naast. Ook een derde mogelijkheid lukt niet, de harde voorzet van Ted was ook wel lastig, maar ja als je er tegenaan loopt, dan zit ie.

Zaanlandia laat zich echter ook niet onbetuigd, maar Tim en in tweede instantie Danny op de doellijn, voorkomen een Zaanse treffer. Roy staat inmiddels te popelen om in te vallen, zijn handblessure is hij al bijna vergeten.

Aan  de andere kant kunnen we weer genieten van een mooie solo van Mattijn, wat een  versnelling, maar hij wacht net te  lang met schieten zodat de keeper de bal voor zijn voeten  kan wegkapen. Had wel fijn geweest als deze er in was gegaan.

Ook Zaanlandia weet niet te scoren, al zijn ze daar in de 35e minuut wel heel dichtbij, gelukkig redt de paal ons.

Net 15 minuten in het veld is het helaas alweer einde verhaal voor Roy die naar zijn lies grijpt. Dat is balen voor hem en voor  het team. Het zit je niet mee, man.

Met nog twee klasse reddingen zorgt Tim dat we nog steeds meedoen en de rust halen met een 0-1 achterstand.

Rust: Het wordt moeilijk maar we blijven er in geloven.

2e helft: In eerste instantie houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Na 15 minuten verprutst  Zaanlandia weer een grote kans en even later hebben we over geluk niet te klagen als een bal op de lat komt. Maar ook ADO heeft nog een goede mogelijkheid maar die bal wordt  van de doellijn gehaald.

Zaanlandia blijft maar komen en wisselt veelvuldig. ‘Verse’ spelers maken het ons erg lastig, terwijl de spoeling bij ons dun is na het wegvallen van Roy en het vertrek van Tom. In de 25e minuut valt dan toch de 0-2. En dan gaat het ineens hard. Onze krachten nemen af. Doelpunt nummer drie valt uit een corner waarbij Danny  die op de doellijn staat wordt geklopt door de inzet van een Zaanlandia speler.

Het vierde doelpunt weer 5 minuten later. Het is een echt zaalvoetbaldoelpunt, technisch heel mooi slalomt een Zaanlandia speler langs twee ADO-ers en passeert ook Tim onberispelijk. Jammer.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd is  nog voor ADO waar Mattijn er weer een machtige versnelling uitgooit, zijn schot wordt echter gesmoord door een Zaanse verdediger en hobbelt tegen de paal. Ook een eretreffer is ons niet gegund.

Scheidsrechter Paul Timmer, die onopvallend maar goed de wedstrijd leidde, fluit af.

Ondanks de vrij fors uitgevallen nederlaag, vind ik toch dat ADO goed gespeeld heeft. In de eerste helft hadden we ons moeten belonen met een treffer. In de tweede helft hebben we hard gewerkt, maar kwamen uiteindelijk tekort tegen het fittere en met een royale reservebank gezegend Zaanlandia. Organisatorisch stond het goed, alleen het afmaken van de kansen blijft moeilijk.

Op naar de volgende wedstrijd, een (bijna) thuiswedstijd bij en tegen ODIN.