25 mei. ADO 3 - Fortuna Wormerveer 4: 5-3 (4-0)

Fortuna Wormerveer sv 4

6e klasse 03

25 mei 2019 12:45

Jos Baltus

Vandaag een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent voor de 4e plaats. Iedereen is er, maar behalve Tim kan ook Matthijs niet spelen, omdat hij zich verwond heeft aan de hand door een stanleymes die uitschoot. Toch is er een taak voor hem weggelegd, omdat er geen scheidsrechter is. Jos zou ons fluiten maar is op vakantie en kennelijk is dat niet goed gecommuniceerd binnen de vereniging. Dus Matthijs fluit ons vandaag en omdat de tegenstander maar elf man op de been heeft weten te brengen is er ook een rol voor Peter als grensrechter.

Een kwartier te laat wordt er gestart en ADO zet gelijk druk en jaagt de tegenstander op. Al in de 2e minuut onderneemt Mattijn een solo, zijn schot gaat helaas over. In de 11e minuut een mogelijkheid voor Tom, ook zijn inzet gaat over. Maar in de 14e minuut hebben we succes als weer de opbouw van Fortuna wordt verstoord en de bal via een paar tussenstations bij Mats terechtkomt die de bal goed inschiet en de 1-0 laat aantekenen. Lekker!

In de 18e minuut een eerste mogelijkheid voor Fortuna, Job weet de inzet naast te boksen. Goed bezig man!

In de 20e minuut komen we heel goed weg als een machtig schot van een Fortuna-speler Job kansloos laat maar de bal via de onderkant van de lat op de lijn stuitert en Job de bal alsnog kan pakken. Vrouwe Fortuna was op onze hand!

Direct daarna een snelle counter van ons waarin Tom, die vandaag lekker voetbalt, een goede kans krijgt maar via de keeper zijn schot omhoog en vervolgens naast ziet gaan. Jammer!

In de 27e minuut besluit Mats de keeper te testen, zijn schot krijgt hij niet klemvast waardoor Roy er als de kippen bij is om de rebound in te tikken. Goed gereageerd! 2-0.

Even later een combinatie tussen Roy en Bas waarbij de laatste een doelpoging waagt, de inzet stuit weer op de keeper.

In de 34e minuut een intelligent passje van Ted op Roy, precies op maat en koele kikker Roy rondt dat keurig af. 3-0.

In de 36e minuut een goed schot van Tom, en weer is de keeper niet klemvast. Mats zegt dank je wel en scoort ook zijn tweede. 4-0.

Even komt Fortuna aan aanvallen toe maar de aanvaller van dienst schiet eerst naast en daarna over. Ook ADO heeft nog een goede mogelijkheid, op een assist van Tom een kopbal van Ted van dichtbij, maar in een reflex weet de keeper er nog een hand tegen te krijgen. De bal gaat over.

Wat een weelde, 4-0 voor bij rust. Hopelijk kunnen we scherp blijven en geven we de tegenstander geen kans om terug in de wedstrijd te komen.

2e helft

Het gaat allemaal wat stroever, hoewel er nog voldoende mogelijkheden zijn om te scoren. In de 3e minuut een poging van Danny, die bal gaat over. 6e minuut schot Timo voorlangs.10e minuut weer Danny met een afstandsschot. In de 14e minuut een geplaatste kopbal van Mats, jammer genoeg  niet voldoende krachtig om de keeper te verrassen.

Dan is er ineens een aanval van Fortuna en ineens is ie daar weer, die speler waar wij in de uitwedstijd zoveel moeite mee hadden, in de 1e helft stond hij laatste man. Ik weet niet hoe hij het voor elkaar krijgt, maar tussen drie man van ADO weet hij toch de bal af te schermen en met een gericht schot Job kansloos te laten. 4-1. Balen, hoe kan dit?

Nog geen man overboord. Een goede tackle van Joost, wordt een minuut later gevolgd door een overtreding op Joost en de vrije trap op een mooie plek wordt genomen door Mattijn. Goede inzet maar naast. 5 minuten later maakt Roy op een assist van Timo aan alle onzekerheid een eind door zijn derde te maken. 5-1. Toch een kwaliteit hoor om de rust te houden en af te ronden (27e minuut).

Het laatste kwartier is niet het beste, zowel voorin als achterin ontbreekt de scherpte. We morsen kansen en moeten nog twee tegentreffers incasseren. Beide tegengoals weer door diezelfde spits gemaakt, die toch sneller en wendbaarder is dan je op grond van zijn lichaamsbouw zou verwachten en die 2 keer onze verdediging en keeper het bos instuurt. Gelukkig is Fortuna Wormerveer niet echt bij machte er nog een slotoffensief uit te persen. Sterker nog zij willen niets liever dan dat Matthijs affluit. Kan hoor. Iets te vroeg fluit Matthijs af. Wij gaan dus met een 5-3 eindstand van het veld en pakken de drie punten.

Eerst de complimenten voor de 1e helft waarin we Fortuna prima onder druk zetten en niet lieten voetballen. En vier maal het net troffen. Jammer dat we in de tweede helft en met name het tweede gedeelte sterk terugvielen en toch nog drie treffers tegen kregen. In ieder geval hebben we onze  eerste concurrent voor de 4e plaats verslagen en definitief achter ons gehouden. Blijft over Reiger Boys die met 1 wedstrijd minder gespeeld op 2 punten achterstand staan. We zijn er dus nog niet.

Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd tegen Zaanlandia waar we eigenlijk nog een punt van moeten pakken, er even van uitgaande dat Reiger Boys, wellicht tegen Meervogels zal winnen maar hopelijk niet met 4 of meer goals verschil en ze hun laatste wedstrijd tegen kampioenskandidaat Castricum verliezen . In de thuiswedstrijd was Zaanlandia een zware tegenstander. Gezien de kracht en de fitheid van deze jongens lijkt het mij verstandig om wat extra defensieve zekerheid in te bouwen. Mijn idee is om net zo te spelen als in de uitwedstrijd tegen Foresters, in een formatie van 5-3-2 met wellicht weer een belangrijke rol voor Roy die toen prima die extra verdediger was. Uiteraard  moet de organisatie in orde zijn (Danny!) en moeten we heel compact staan. Het wordt hard werken voor een goed resultaat maar het kan als iedereen bij de les is. Het zou toch mooi zijn als we deze competitie kunnen afsluiten als 'beste van de rest'.