70'

6e klasse 03

30 maart 2019 12:45

Paul Timmer

Vandaag het eerste treffen van twee opeenvolgende wedstrijden tegen Velsenoord, volgende week volgt de return. Op Tim na is iedereen aanwezig, zelfs Joost is er weer bij (en zal een belangrijke inbreng hebben). Job gaat vandaag optreden als keeper.

ADO neemt direct het initiatief en de eerste mogelijkheid (10e minuut) is voor Mattijn die net niet goed uitkomt om een voorzet van Mats binnen te werken. In de 18e minuut is Mattijn de aangever maar de vrijstaande Danny raakt de bal niet goed, de bal gaat naast. Ik was blij dat Danny weer terug in het team was maar heb hem toch liever centraal achterin vanwege zijn opbouwende kwaliteiten. Even later is ook Mattijn niet succesvol bij een volgende doelpoging.

Even een tegenstoot van Velsenoord, maar Job is geconcentreerd en pakt resoluut de bal. Daarna nog een poging van Mats die in de diepte wordt weggestuurd, maar net even te lang wacht waardoor de uitkomende keeper de ingeschoten bal kan weg boksen. Mats is even moe en laat zich vervangen door Joost.

Gedurende een paar minuten laat Velsenoord ineens de tanden zien,en met name de spits maakt het ons behoorlijk lastig, gelukkig gaan zijn schoten naast en over.

Dan breekt ADO in de 32e minuut de wedstrijd open. Joost duelleert met de verdediging van Velsenoord en Roy profiteert van een door een Velsenoord speler verkeerd verwerkte bal. 1-0. Helaas keurt de scheidsrechter de goal af op aangeven van de grensrechter. Kennelijk buitenspel, twijfelachtig hoor. Terwijl heel ADO nog wat mokt over de niet toegekende treffer is een slordigheidje van Ted ons meteen fataal, de geblokte spits van Velsenoord is er met de bal vandoor en laat Job met een schuiver kansloos. In plaats van 1-0 is het nu 0-1. Een streep door de rekening.

Gelukkig kunnen we nog voor de rust op gelijke hoogte komen als Bas aan de bal komt na weer  goed storend werk van Joost en een assist van Mattijn en van dichtbij  de 1-1 binnentikt (40e minuut). Yes!!

De 2e helft dan:
Een fijne start voor ADO waarbij Joost er weer lekker er in kleunt (hij zei later ‘’ja, het was wel een lekkere pot, ik raakte geen bal maar bracht zoveel onrust dat anderen konden profiteren”) en Bas zijn tweede kan doen aantekenen. 2-1 (46e minuut). Velsenoord protesteert hevig maar onze scheidsrechter houdt gelukkig de rug recht.

In de 53e minuut smaakt Job het genoegen om met een verre uittrap de assist te verzorgen voor het derde doelpunt waarbij we wel het geluk hebben dat een Velsenoord verdediger te slap terugspeelt op zijn keeper en Roy er als de kippen bij is om daar van te profiteren. Lekker. 3-1.

Meteen daarna is Velsenoord dicht bij de aansluitingstreffer maar gelukkig is Daan net op tijd om het schot te blokken. Weer iets later een aanvallende actie van Alex, die Bas aanspeelt. Bas draait vervolgens slim weg, maar helaas de, weer snel uit zijn doel komende, keeper op zijn weg vindt.

In de 61e minuut beleven we een benauwd moment als de scheids na een kort gesprek met een ten val gekomen of gebrachte Velsenoord speler alsnog besluit een vrije trap toe te kennen terwijl het spel in eerste instantie ongehinderd door mocht gaan. Misschien wel terecht maar weer op appel van de tegenstander. Daar maak je geen vrienden mee. Job regisseert de muur en links is goed afgedekt. Laat die speler van Velsenoord dan toch de rechterhoek uitkiezen, met een prachtige redding voorkomt Job een tegentreffer. Pfoe dat scheelde weinig. Knappe save man!

In de 68e minuut is het weer een uittrap van Job die voor verwarring zorgt in de Velsenoord defensie. De keeper is er zo  snel uit dat hij zijn verdediger torpedeert in een poging de bal te onderscheppen. Bedankt zegt Bas, en met een wippertje bezorgt hij de bal bij Roy, die ook dit tweede cadeautje goed uitpakt. 1-4.

Nu zou je zeggen dit moet genoeg wezen voor de overwinning, maar Velsenoord stroopt de mouwen op en zet een tandje bij. En dan blijkt dat ze toch wel een paar vaardige spelers hebben (geruchten gaan dat in de tweede helft er verse krachten zijn aangevoerd uit hogere teams, ik weet het niet zeker). Bij een scrimmage voor ons doel zijn ze dichtbij een goal maar Job tot twee keer toe en de paal redden ons.

En ook de scheidsrechter doet nog mee. Hij is het voortdurende commentaar van Velsenoord een beetje zat en slingert een tweede man op de bon (in de eerste helft ook al één ). Als we vlak daarna een kansrijke situatie zien afgefloten vanwege buitenspel en Tom informeert naar het hoe en  waarom is dat kennelijk teveel en  kan ook Tom inrukken. Tja Tom, dit was waarschijnlijk een opmerking op het verkeerde tijdstip zo vlak na de vorige aan de tegenstander uitgedeelde kaart waardoor hij zich gedwongen voelde om ook jou weg te sturen om niet het gevaar te lopen dat de wedstrijd uit de hand zou kunnen lopen.

In de 85e minuut krijgt Velsenoord dan toch zijn doelpunt wanneer keeper Job een bal weg stompt uit een corner die precies goed valt voor een Velsenoords  been. De volley is doeltreffend. 4-2.

Toch nog wat moeizame minuten volgen, zeker wanneer de scheids maar liefst 6 minuten bijtrekt voor blessures en gele kaart perikelen (beetje veel vond ik ). In de  94e minuut scoort Velsenoord nog een keer maar na nog twee corners te hebben doorstaan fluit de scheidsrechter gelukkig af. De eindstand is en blijft dus 4-3.

Een goede overwinning. Een dat is mooi, zeker als je bedenkt dat we thuis sinds 17 november niet meer gewonnen hadden. We hebben hard gewerkt en maakten de meeste aanspraak op de zege maar kregen het niet cadeau.

Volgende week wederom dus Velsenoord als tegenstander. Ze zullen er op gebrand zijn revanche te nemen, iets om rekening mee te houden. Hopelijk wordt het een faire wedstrijd. Met een goede en eerlijke arbitrage.