Kon. HFC 1 (zon)

72'
Taye Lee (solo)

11 augustus 2020 20:00

In het vijfde oefenduel voor het seizoen 2020-2021 loopt ADO'20 tegen de eerste nederlaag aan. De Koninklijke trekt met 0-1 aan het langste eind. Maar van enig krachtsverschil is eigenlijk nauwelijks sprake.

Koninklijke HFC uit Heemstede speelt in de Tweede Divisie en dat is een klasse hoger dan de Derde Divisie waarin ADO'20 uitkomt. Toch is er, op misschien een korte periode aan het einde van de eerste helft na, geen sprake van enig krachtverschil. ADO krijgt gedurende de wedstrijd een aantal kansen maar weet deze niet te benutten. Dat doet HFC wel, al valt het doelpunt wel op een curieuze manier, maar daarover later meer.

Sam  Nijman; goede actie

De eerste kans is voor ADO en is direct ook een hele grote. Sam Nijman verovert de bal op het middenveld en stoomt door naar de achterlijn. Hij ziet Meraj Allahdad vrij staan, geeft de bal voor maar diens inzet wordt op het laatste moment geblokkeerd. Er begint langzaam maar zeker een boeiend duel te ontstaan op De Vlotter waarin ADO zeker niet onder doet voor 'de grote broer' uit Heemstede. In de 21e minuut ontstaat er een grote kans voor HFC. De linkerspits van de Koninklijke weet geheel vrijstaand niet meer dan een rollertje te produceren die eenvoudig weggewerkt kan worden door de Heemskerkse defensie.

Na de drinkpauze wordt HFC iets sterker en dat levert een grote kans op in de 33e minuut. Ex-ODIN aanvaller Sietse Brandsma kopt de bal door op de mee opgekomen middenvelder die hard uithaalt, maar de bal naast en over ziet vliegen. Vlak voor de rust legt Nijman een vrije tarp panklaar op het hoofd van Luc Schuffelen, maar de kopbal treft geen doel. Het is bovendien buitenspel....

Nick Boom: prima wedstrijd

Na de rust zien we een zeer fel ADO dat sterk aan de tweede helft begint. Met een zeer jong middenveld, dat bestaat uit Thomas van Dijk (19), Danny Lute (21) en Maurizio Brenna (21), wordt hoog druk gezet en wordt de opbouw van HFC verstoort. Dat levert wat kleine kansjes op maar de doelman van HFC hoeft nauwelijks in actie te komen. Na de drinkpauze valt het enige doelpunt van de wedstrijd. De bal komt via de kluts bij Daniel van Son tercht die invaller Taye Lee de diepte instuurt. De verdediging van ADO is te laat en ook doelman Nick Boom laat zich verschalken.

Danny Lute: goede tweede helft

HFC krijgt een vrije trap op de rand van de zestien, maar deze levert weinig op en daarmee zien we direct het laatste wapenfeit van de Heemsteedse ploeg. De laatste minuten dringt ADO aan en krijgt zowaar nog kansen. Raymond de Waard kapt en draait net iets te veel en Schuffelen ziet zijn kopbal overgaan. In the dying seconds van de wedstrijd krijgt Mick Christophersen nog een kans maar zijn inzet is te slap. Eindstand: 0-1.

Mick Christophersen: kans

Conclusie: een zeer nuttige oefenwedstrijd waarin ADO het een klasse hoger spelende HFC zeer goed partij heeft geboden. We hebben veel goede dingen gezien en wensen de nieuwe hoofdtrainer Juan Coto nog heel wijsheid met het maken van zijn keuzes. Dat zal niet eenvoudig worden...
De volgende oefenwedstrijd staat gepland op a.s. zaterdag als de Superzezels in Lisse tegen de plaatselijke FC zullen spelen, de nieuwe club van onze vorige trainer Raymond Bronkhorst. Het duel begint, in tegenstelling tot eerdere berichten, om 14.30 uur.