42'
54'
80'

15 augustus 2020 15:00

Zaterdag speelde ADO'20 zijn zesde oefenduel tegen de Derde Divisionist Zaterdag FC Lisse, het nieuwe team van de vorige ADO-trainer Raymond Bronkhorst. In de basis van de Lissenaren was ook een plaats voor oud ADO-er Jeffrey Klijbroek.
In een open duel kwamen de Superezels, na een aanvankelijke 0-2 voorsprong, tot een 3-3 gelijkspel.
Zowel Juan Coto als Raymond Bronkhorst, de trainers van de teams, gaven na afloop alle twee aan dat het een hele nuttige oefenwedstrijd was geweest.

ADO’20 begon heel sterk aan de wedstrijd. Binnen 15 minuten stond er een 0-2 stand op het scorebord. In de eerste minuut werd er op het middenveld al goed druk gezet en via een prima pass van Sead Mazreku kwam Raymond de Waard in kansrijke positie, maar keeper Eric Cummins wist ten koste van een corner te redden. Denk nou niet dat FC Lisse daar niets tegenover stelde, want in de 7e minuut ging Remi van Ekeris op rechts er vandoor. Helaas voor hem werd door zijn medespeler de enorme kans die daar uit ontstond niet verzilverd.
In de 10e minuut de derde corner voor ADO’20, die door Luc Schuffelen goed werd ingekopt maar door Lisse-verdediger Mo Adouch met zijn hand werd beroerd. De strafschop die gegeven werd, was voor Jan Willem Tesselaar geen probleem (0-1). Het tweede doelpunt was redelijk vergelijkbaar met het eerste: druk zetten, omschakelen en de perfecte pas van Sead op Jan Willem die de kans bekwaam verzilverde.
Remi van Ekeris was aan de andere kant een echt handenbindertje en ging er herhaaldelijk van door. Zijn passjes waren echter (nog) niet besteed aan de voorwaartsen van FC Lisse. In het tweede gedeelte van de eerste helft viel ADO wat terug, hoewel er ook nog wel kansjes te noteren vielen. De Lissenaren werden sterker en dat resulteerde in twee doelpunten. Het tweede doelpunt kwam tot stand na niet goed uitverdedigen aan ADO-kant, waardoor balverlies werd geleden en de 2-2 op het scorebord verscheen.
3-2.jpgNa de rust kwam ADO’20 met 6 nieuwe spelers in het veld en dat was in het begin een beetje onwennig. Mede daardoor kwam in de 52e minuut Lisse op 3-2 doordat er defensief niet goed werd ingegrepen. ADO’20 kwam daarna  gelukkig beter in de wedstrijd wat in de 60e minuut resulteerde in de corner die door Clive met een mooie volley net voorlangs werd geschoten. Bij een van de volgende hoekschoppen wist Luc Schuffelen in de 80e min. met een prima kopbal de 3-3 aan te tekenen. Met wat meer precisie had ADO zomaar stiekem nog met de overwinning naar huis kunnen gaan, maar dat had wellicht te veel van het goede geweest.

rust.JPG
Luc Schuffelen, Björn Haggerty, die enkele kansen van FC Lisse over de grond prima wist te pareren, Jan Willem Tesselaar met twee doelpunten en, voor mij de uitblinker van deze wedstrijd, Maurizio Brenna waren de vier spelers die de alle 90 warme minuten mochten volmaken.

Opstelling ADO'20
Björn Haggerty, Max Nijman, Luc Schuffelen, Marvin Boom, Danny Lute, Sead Mazerku, Maurizio Brenna,Thomas van Dijk, Raymond de Waard, Jan Willem Tesselaar en Meraj Allahdad
Na de pauze
Björn Haggerty, Earvin Codfried, Sam Nijman, Luc Schuffelen, Sem Kroon, Milan Klopper, Maurizio Brenna,Thomas van Dijk, Mick Christophersen, Jan Willem Tesselaar en Meraj Allahdad

Scoreverloop
9e min. 0-1 Jan Willem Tesselaar opent via een penalty wegens hands van een FC Lisse-verdediger
12e min. 0-2 schot van Jan Willem Tesselaar
28e min. 2-1 Tom Duindam