75'

Groep 1 03

29 augustus 2020 14:00

M. (Menno) Tuytel

Na een aantal goede oefenwedstrijden was het deze zaterdag zo ver. We mochten weer voor het eerst sinds tijden aantreden voor een officiële wedstrijd. In het bekertoernooi wachtte ons Schagen United JO17-1.

Afwezig waren Joris (langdurig geblesseerd), Kami (op de weg terug van een vervelende blessure), Joep (speelde bij de JO17-2) en Wout (andere verplichtingen). Tijn Walta en Tom Welboren, beiden uitkomend voor de JO17-2, waren bereid gevonden om mee te gaan als vervanging.

Trainer Mark en zijn assistent Rudo starten de wedstrijd met Tijn, Danny en Quinten op de bank. Even over tweeën floot de goed leidende arbiter voor het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten ging het redelijk gelijk op. Echter daarna werd een aanvaller van Schagen niet op de juiste wijze verdedigd, waardoor Schagen de 1-0 liet aantekenen. ADO’20 liet de koppies niet hangen en ging vol voor de gelijkmaker. Twee mooie acties van Tim werden helaas niet afgemaakt door onze aanvallers. Na 21 minuten spelen werd een corner door Joshua ineens in het doel gewerkt. Prachtige goal wat de stand op 1-1 bracht. Het spel ging vervolgens over en weer, waarbij dient te worden opgemerkt dat Schagen veel meer agressie in zijn spel legt. Sam liet ook wat agressie zien, maar dan op de verkeerde manier. Een overtreding van achter op een speler van Schagen leverde hem een terechte gele kaart op. Vlak voor rust nog een hachelijk moment. Een onbegrijpelijke hoge terugspeelbal op Tijmen brengt onze keeper onnodig in de problemen, waardoor hij, door een aanvaring met een aanvaller van Schagen, een lichte blessure oploopt. Gelukkig kan onze sterk keepende Tijmen verder.

In de rust werd Milan gewisseld voor Tijn. De toeschouwers waren een beetje bevreesd voor de inmiddels beruchte eerste 5 minuten na de rust. Deze vrees bleek dit keer onterecht. Integendeel, ADO’20 kreeg vanuit een corner een goede kans om de voorsprong te pakken. Helaas schoot Robin de bal voorlangs. Na 15 minuten in de tweede helft werd Sam gewisseld voor Quinten. Door deze wissel werd Tom teruggehaald naar de rechtsbackpositie en gaat Quinten voorin spelen. De rest van de wedstrijd werd gekenmerkt door zeer slordig spel van ADO’20. Schagen zat er bovenop met veel agressiever voetbal en onze jongens wisten af en toe niet meer wat ze ermee aan moesten. Door een aantal slordige fouten, met name in de verdediging, kon Schagen uitlopen naar een 4-1 winst.

Een wedstrijd om van te leren. Als wij de volgende wedstrijd net zoveel inzet en agressie als onze tegenstander van vandaag laten zien, ben ik ervan overtuigd dat het helemaal goedkomt. De voetballende kwaliteiten zijn er. Het wordt tijd om ze te laten zien!