... (kopbal)

Groep 1 03

12 september 2020 10:45

Eigen leiding

We speelden onze laatste bekerwedstrijd wederom op de Vlotter, dit keer tegen FC Den Helder JO17-1. Wederom zonder de langdurig geblesseerde Joris. Kami en Danny konden wel weer in de basis starten. Voorts op de bank Robin, Quinten en Tom Welboren (wederom geleend van de JO17-2). De arbiter werd gevonden in de broer van Milo, Dylan van Gool, daar er vanuit de KNVB geen scheidsrechter kon worden aangesteld. Assistent was Wilmar, in de tweede helft overgenomen door Fred, die deze schone taak van uw verslaggever wilde overnemen.

We begonnen veel te slap aan deze wedstrijd. Na een kwartier stond het al 0-3 voor de bezoekers. Er was aan onze kant totaal geen concentratie en inzet. Dit lijkt wel een terugkerend probleem te worden. Als we de volgende wedstrijd beginnen met volledige focus, 100% inzet en de wil om te winnen, dan hoeft dit ons niet meer te overkomen. Na de 0-3 herpakte ADO’20 zich redelijk, wat resulteerde in een aantal kansen. In de 20e minuut een mooie rush van Joshua. Zijn inzet geen helaas naast. Na een goede snelle spelhervatting van Tim vergeet Joshua te scoren. Zijn schot wordt door de Helderse keeper tot corner verwerkt. Helaas wordt deze door Wout op de lat gekopt. Wout geeft een goede steekpass op Kami, de sterke keeper weerhield Kami van scoren.

Na de rust, waarin waarschijnlijk de broodnodige dingen zijn besproken, zagen we een getergd ADO’20 het veld weer betreden. Direct na het fluitsignaal ging Sam goed door op de keeper en kon de 1-3 op het scorebord laten noteren. Vlak daarna wederom een goede kans voor Sam die na een solo iets te weinig kracht overhad voor een venijnig schot. De kansen voor ADO’20 dienen zich aan. Goede vrije trap van Thomas welke goed werd ingekopt door Tim. Wederom bracht de keeper redding. Vervolgens een goede uitbraak met een scoringskans voor Quinten.

Hierna breekt een fase aan waarin ADO’20 niet doordrukt en het lastig voetballend kan oplossen. Na een bal van achteruit kan Quinten alleen op de keeper af. Een snelle verdediger van FC Den Helder achterhaald hem en maakt een overtreding. Had een rode kaart moeten zijn aangezien het een doorgebroken speler betrof, maar de arbiter, die overigens een hele goed wedstrijd floot, zag er slechts een gele kaart in. Laatste wapenfeit aan onze zijde was een prima actie van Tim, die Quinten alleen voor de keeper zette. Hier had uit gescoord moeten worden. In de laatste minuten versiert FC Den Helder nog een corner, welke door een geheel vrijstaande Nieuwendieper werd ingekopt. Eindstand 1-4.

De kansen waren er en ik moet eerlijkheidshalve ook bekennen dat we weinig gelukkig waren in de afwerking. Tevens liet de tweede helft een heel ander beeld zien dan in ieder geval de eerste 20 minuten van de eerste helft. De volgende wedstrijd met zijn allen 100% inzet vanaf het eerste fluitsignaal, dan moet het echt wel goedkomen.