ADO '20 JO13-1

Groep 2 25

12 september 2020 11:30

Opstelling ADO '20 JO13-1

Met in ons achterhoofd goed op weg te zijn in de doelstelling die het team zichzelf heeft opgelegd in de beker, was het vandaag toch iets taaier, dan aanvankelijk bedacht.

Vandaag kwamen we wat lastig uit de startblokken, energie was er niet voor de volle 100% en we hadden wat moeite om onze posities in te vullen. Op papier was het duidelijk maar in de praktijk gingen sommigen vandaag wat aan de haal met de taak in het veld.

Assendelft was meer gebrand en dit kwam tot uiting in een aantal fysieke duels die zij net aan wisten te winnen  Dit leidde een aanval in om met een steekpass hun rechterspits te bedienen die met een droog schot Sem wist te passeren 1-0..Oeps, niet verwacht dat het zo snel ging.

Het positieve was dat we wakker werden en na circa 20 minuten scoorde Rens een prachtige goal. Terecht en zo was het gevoel ook. Toch kregen we met wat omzettingen nog steeds niet helemaal de spirit te pakken die nodig was om gerechtvaardigd aan kop te gaan in deze bekercompetitie.

Tijdens de limonade vond het team dat er meer energie vrij moest komen en beter aandacht moest komen voor de afspraken in de diverse posities. Het was te zien dat de Dextro de energie losmaakte die noodzakelijk was in het tweede bedrijf.

Met prachtige combinaties, verleggen van het spel en solo's, Ben panna! bijvoorbeeld, hadden de Superezels het betere van het spel. Assendelft keek niet toe maar begreep drommels goed dat ADO aanwezig was om niet als verliezer uit de strijd te komen vandaag.

Het spel in de tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Kort gezegd stonden we in ons hoofd al voor en kon de tegenstander slechts pareren. Na circa 5 a 6 corners in ons voordeel, kwam de bal voor de voeten van Mees die met een heerlijk schot vertrokken van zijn linkerbeen de 1-2 kon laten aantekenen. Was de buit binnen in deze 56e minuut? Het had er veel schijn van. Assendelft kwam bijna niet meer onder de druk uit en toch voelde het niet zeker.

Met een lange bal naar de spits van Assendelft en twijfel over buitenspel, werd de aanvaller door onze verdediging flink op de hielen gezeten. Onze doelman kwam wat onfortuinlijk uit want met het wegwerken verliep dit helaas niet op de wijze zoals bedacht en bracht de tegenstander in een niet te missen positie.

En zo kwam het onrechtvaardigheidsgevoel boven met de stand 2-2.

Laatste paar minuten konden verder niets toevoegen dan dat we er enorm van baalden de zege net aan onze neus voorbij te zien gaan. Verloren hadden we evenmin!

Met het gelijkspel was de beleving in het team dat we ten onrechte geen overwinning mee naar huis konden nemen. Dat gevoel hoort er immers ook bij.

Zoals in de napraat aangegeven, dikke complimenten voor de 2e helft waarin we beter aan onze aanpak toekwamen met felheid op de bal en meer energie dan de 1e helft.

We zijn door in het bekertournooi en dat is een felicitatie waard!