50'

Groep 2 51

5 september 2020 11:30

Een prachtig zonnige dag voor een potje voetbal bij Egmondia.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Egmondia iets sterker, vooral in de verdediging liepen een aantal fysiek sterke meiden rond.

Dat maakte het erg moeilijk een uitbraak succesvol af te ronden.

De voorhoede van ADO werd wel een aantal keer met een goede lange bal (vaak van Nina) weggestuurd, maar helaas leidde dat in de eerste helft nog niet tot grote kansen.

Egmondia drong tegelijk wel aan en werd niet voldoende afgestopt door ADO. Ook aan het uitnemen van de achterballen zal nog gewerkt moeten worden, het team is nog ingesteld op het uitnemen vanaf de 16 meter lijn, Lieke moet dat nu vanaf 5 meter doen.

Het eerste doelpunt van Egmondia kwam voort uit een snelle aanval die van dichtbij afgerond werd.

Bij het tweede doelpunt stond een vrije trap op zo'n 30 meter van het doel aan de basis, er werd goed ingelopen door Egmondia en snel afgerond. Een goed leermoment, er wordt nog iets te veel naar de invliegende bal en niet naar de directe tegenstander gekeken, nog iets om op te trainen, moet goed komen.

ADO had nog wel een aantal kansen, met misschien wel de grootste van Milou, die met haar linker vlak buiten de 16 meter maar net langs het doel schoot.

Tussenstand 2-0.

De tweede helft begon niet bepaald geweldig voor ADO, al binnen 10 minuten stond het 4-0.

ADO wist nog wel iets terug te doen, Maureen werd vlak over de middellijn aangespeeld en zette het over de rechter flank op een lopen, ze sneed bij de 16 meter naar binnen en wist vakkundig af te ronden. 4-1.

Zo'n 5 minuten voor het eindsignaal wist Egmondia er nog een bal in te frommelen vanuit een corner. Eindstand 5-1.

Een wedstrijd met een aantal verbeterpunten waar op getraind gaat worden. Op naar de laatste bekerwedstrijd.