Groep 2 51

12 september 2020 11:00

Rik Kuyper

Bewolkt, maar droog, prima voetbalweer.

Een aantal meiden hadden al wat meters in de benen, Suus en Fleur door een prima invalbeurt bij MO13-1 en Lieke en Lisa, scheidsrechters bij J09-3, maar van vermoeidheid was niets te merken tijdens de wedstrijd.

Zowel ADO als de Rijp gingen goed van start, er werden aan beide kanten kansen gecreëerd, maar ook goed druk gezet.

Na over en weer wat kansen was het de spits van de Rijp die in de 5e minuut adequaat reageerde op een losse bal in de 16 meter en de stand op 0-1 wist te brengen.

ADO bleef goed voetbal vertonen en liet het er niet bij zitten. Na 10 minuten een goede loopactie van Maureen over de rechter flank, met een prima voorzet op Lisa die de bal in de kruising joeg.

1-1, alles was nog mogelijk, het ging nog steeds gelijk op.

ADO kwam op 2-1 nadat Maureen door Suus weggestuurd werd. Maureen zette het op een lopen, na nog 2 meiden weggekapt te hebben, sneed ze op de rand van de 16 naar binnen en rondde prima af met haar linker been.

Helaas wist de Rijp de ruststand op 2-2 te brengen door een snelle aanval.

De tweede helft bleef ADO goed druk zetten en werden er vooral door goede counters veel kansen gecreëerd, bij de Rijp ging het wat minder lopen, ze konden het tempo en de druk niet bijbenen.

De keepster van de Rijp nam een achterbal, deze werd onderschept door Nina, ze kon bijna recht door het midden op de 16 aflopen, nog 1 tegenstandster werd uitgekapt, waarna Nina de bal hard in wist te schieten, een verdiende 3-2 voorsprong.

Dat smaakte naar meer en ADO bleef goed aanvallend voetbal spelen. De Rijp had nog wel een aantal kansen, maar mede door goed uitkomen van Lieke wisten ze het doel niet meer te vinden.

Lisa, goed op buitenspel lettend, kreeg een lange bal van Nina en zag de keepster ver uit haar doel staan, van zo'n 30 meter wist Lisa de bal over de keepster in het doel te werken, prachtig doelpunt.

Maureen wist na een assist van Lisa de eindstand nog op 5-2 te brengen.

Een dikverdiende overwinning, waar alle meiden de hele wedstrijd hard voor gewerkt hebben.

Met een geweldige afsluiting van het bekertoernooi zijn de eerste stappen zijn gezet voor een goed voetbalseizoen.