Groep 3 67

29 augustus 2020 12:45

Lars Mientjes

Op een zeer regenachtige ochtend stond ik al op het punt om naar Castricum te fietsen waar ADO 6 zou spelen tegen Castricum 5 .Gelukkig appte Tom me nog net op tijd dat we dit seizoen het 7e team zijn en er voor vandaag een thuiswedstrijd zou zijn tegen Alkmaarse Boys.

Even voor aanvang van de wedstrijd kwam ik aan bij veld E, en tot mijn verbazing was de wedstrijd al begonnen, waarschijnlijk stond het horloge van de scheidsrechter voor.

Eerst  maar  even inventariseren wie er wel en niet bij zijn. Ik miste Alex(vakantie),Leon (last van zijn rug)terwijl Ted en Danny ook langs de kant stonden in niet- voetbal outfit. Danny zal in de 2e helft toch nog meedoen. Als vervangers waren Matthijs Huizing en Kevin opgeroepen en  een nieuwe vaste keeper ,Twan. Succes Twan!

Door “deze administratie” had ik even niet in de gaten dat in de 8e minuut Alkmaarse Boys de score had geopend. Hoe het ging heb ik even gemist maar hij telde dus 0-1 achter.

Het eerste wapenfeit voor ADO kwam van de schoen van Roy ,het schot ging naast.

In de 17e minuut kregen we een corner genomen door Matthijs Huizing en ineens op de pantoffel genomen door Kevin. Die zat er lekker in hoor ,stand weer gelijk.1-1.

Jammer dat we er niet lang van konden genieten want in de 25 e minuut kwam Alkmaarse Boys weer op voorsprong doordat de  buitenspelval niet goed dichtklapte zodat een van hun spelers vrij baan had richting doel .Jammer .1-2.

In de 30e minuut kreeg Kevin uit een corner een goede mogelijkheid maar dit keer was zijn inzet niet hard genoeg en kon de keeper de bal pakken.

In de 32e minuut weer een  goede aanval van ADO die werd afgeslagen maar door onzorgvuldig wegwerken kreeg gelegenheidspits Matthijs een mooie kans  Zijn inzet was buiten bereik van de keeper maar ging 50 cm naast de paal. Goed geprobeerd man.

Even later in de loop nog een mogelijkheid voor Matthijs ,nu ging de bal naast en over.

Beste mogelijkheid kwam vlak voor de rust aan de andere kant, gelukkig wist de Alkmaarse Boys spits  het net niet te vinden.

Rust dus 1- 2.Het zal lastig worden want ik vind de tegenstander toch wel iets sterker maar wie weet.

2e helft .Het begin is niet best, Timo speelt de bal te zacht terug en het is aan Twan te danken dat de tegenstander niet weet te  profiteren .Ook de rebound is voor hem ,goed gedaan man!

53 e minuut Roy wordt diep gestuurd, omspeelt de snel uit zijn doel gekomen keeper maar op het laatste moment  weet een verdediger met een sliding een treffer te voorkomen. Balen, ik wilde  de gelijkmaker al  noteren.

58 e minuut goede inzet Kevin ,keeper pakt hem helaas.

72 e minuut hard schot van Alkmaarse Boys ,via de vingertoppen van Twan gaat de bal tegen de lat ,en komen we goed weg.

78e minuut ,weer een diepe bal waar Matthijs Huizing de bal tussen twee man in nog  richting doel krijgt en Roy het laatste  tikje mag geven ,we zijn weer op gelijke hoogte.2-2. Van mij mag dit de eindstand zijn.

Helaas denkt Alkmaarse Boys hier anders over, en zet nog even aan.

Nadat Twan ons nog redt in de 81e minuut, zijn we vlak daarna toch de pineut.

In de 83e minuut krijgt  Alkmaarse Boys een corner die van dichtbij wordt ingeschoten ,Mattijn is net te laat. Ik dacht zelfs dat het een eigen doelpunt was maar navraag leerde me dat dat niet het geval was. Feit  is wel dat het 2-3 is.

In de 85e minuut speelt Job te zacht terug en nu is er voor Twan niets meer aan te doen en krijgen we nummer vier  om de oren.2-4.Dat is ook de eindstand.

Jammer dat we hebben verloren maar her was ook een goede tegenstander die onze creatieve spelers flink op de huid zat(soms misschien wat te fel) en in een hoog tempo speelde. Toch hebben we goed meegedaan. Ik persoonlijk heb het meest genoten van Joost die als laatste man sterk speelde .Maar ook de rest van het team heeft goed gebald. Hier kunnen we mee verder .

Volgende  week de tweede bekerwedstrijd tegen Jong Hercules 5.

Tot dan

Groeten Henri

PS: die biertjes in het zonnetje hakten er aardig in. Maar wel gezellig die derde helft!.