90'

3e divisie B

11 oktober 2020 14:30

Derya Serik

De voortekenen waren goed. ADO’20 speelde vorige week een prima wedstrijd en won met 4-0 van sv OSS. En vandaag was de nummer laatst, HSC’21, de tegenstander. De Haaksbergers wisten tot nu slechts één puntje te pakken. Een overwinning lag in het verschiet, zou je zeggen. Maar het liep anders.

ADO begint goed. In de beginfase laat vooral Allahdad van zich spreken. Zijn eerste inzet wordt geblokt omdat hij net iets te lang wacht. Zijn tweede kans gaat naast en bij de derde mogelijkheid vliegt de bal over de goal. En dan duikt aan de andere kant plots rechterspits Van der Weide vrij op voor Haggerty. Zijn inzet is echter slapjes en kan door de Heemskerkse goalie gemakkelijk opgeraapt worden, maar het is wel even schrikken.
ADO is sterker en probeert de tegenstander vast te zetten. Dat resulteert in wat kansjes en uiteindelijk ook in een doelpunt. Daar is wel een penalty voor nodig. Klopper steekt Tesselaar weg die door laatste man Schrijver onderuit gehaald wordt. Hij voltrekt het vonnis zelf: 0-1. ADO laat goed spel zien maar moet beducht zijn op de counters van de thuisploeg. Zo moet Haggerty redding brengen op een schot van Stokkers, maar aan de andere kant zijn de ADO-aanvallers steeds gevaarlijk.

Jan-Willem Tesselaar: benut penalty

In de 41e minuut kantelt de wedstrijd. Na een afgeslagen aanval probeert Boerlage de bal weg te werken maar raakt daarbij het hoofd van HSC-middenvelder Soumaoro. Scheidsrechter Serik trekt tot ontsteltenis van iedereen direct rood. Het is op zijn minst een merkwaardige beslissing maar ADO moet verder met tien man.

Milan Klopper: steekballetje

Na de rust blijkt dat trainer Coto Klopper een linie heeft teruggehaald en ADO noodgedwongen met twee spitsen laat spelen. De kansen zijn echter voor de Heemskerkers. Eerst verdwijnt een schot van Brenna net naast de paal en vlak daarna kopt Schuffelen via de keeper en de lat de bal over. In de 64e minuut lijkt het pleit beslecht. De corner van Amson wordt door Schuffelen nu wel binnengekopt, maar de goal wordt afgekeurd; de corner heeft volgens de grensrechter de achterlijn al gepasseerd.

HSC’21 wordt steeds sterker en dringt aan. Dat leidt echter niet tot grote kansen. In de 74e minuut krijgt de voor Tesselaar ingevallen Daniels een enorme kans. Haggerty komt ver uit zijn doel, bezorgt de bal bij Allahdad die direct voorgeeft op Daniels. Zijn schot vliegt net naast. En nog geen twee minuten later valt de goal wel, maar dan aan de verkeerde kant. Een corner vanaf de linkerkant komt op het hoofd van verdediger Schrijver. En of het nu geluk of wijsheid is, ik weet het niet, maar de bal valt precies in de kruising buiten bereik van Haggerty.

Daan Boerlage: ongelukkige rode kaart

HSC dringt nog wel aan, maar het lijkt er sterk op dat de thuisclub met een gelijkspel tevreden is. Vlak voor tijd nog een snelle uitbrak van ADO. De snelle Daniels wordt door de doelpuntenmaker Schrijver onderuit gehaald, hij krijgt geel en mag van de arbiter blijven staan. Dat geldt overigens ook voor Daniels, die Schrijver een duw geeft, maar ook ‘weg komt met geel’.

Max Nijman: invalbeurt

ADO moet dus tevreden zijn met één schamel puntje en dat is minder dan waar vooraf op is gerekend. Het is niet anders.

Opstellingen:
HSC’21: Wouter Lankheet, Kelvin Veensma, Michael Wensing, Mika Schrijver, Coplan Soumaoro, Alexander Bannink, Jules Stokkers, Diego van der Weide, Gergely Viola, Luuk Schepers en Ediz Moldur. Invalbeurten voor Mohammed Lallouchen, Jasper Scholten.
ADO’20: Bjorn Haggerty, Sam Nijman (84’ Danny Lute), Luc Schuffelen, Marvin Boom, Earvin Codfried, Daan Boerlage, Ted Amson, Maurizio Brenna (76’ Max Nijman), Meraj Allahdad, Jan-Willem Tesselaar (68’ Nigel Daniels) en Milan Klopper.

Scheidsrechter Derya Serik geeft geel aan Lankheet, Moldur en Schrijver (HSC’21) en Schuffelen, Codfried en Daniels (ADO’20) en rood voor Boerlage (ADO’20).