88'

3e divisie B

27 september 2020 14:00

Preston Henshuijs

Na enkele jaren eindelijk weer eens een voor ons bekende tegenstander. Op het door vele Corona-maatregelen omgeven Julianasportpark in Hoorn werd de strijd aangebonden tegen “oude bekende” Hollandia.

Met Sem Kroon voor de in de warming-up afgehaakte Luc Schuffelen startte ADO’20 zeer voortvarend, wat gelijk in de eerste de beste aanval al resulteerde in een doelpunt voor de Heemskerkers. Een goede steekbal van Ruben Doesburg op de diepgaande Jan-Willem Tesselaar werd meteen al door laatgenoemde onder de Hoornse keeper door in het doel geschoten (0-1).
De aanwezige Heemskerkse supporters gingen er eens goed voor zitten, want zou dit de ommekeer betekenen en de ADO’20 doelpuntenmachine eindelijk op gang komen? ADO’20 had in ieder geval het eerste kwartier het betere van het spel, wat resulteerde in kansen voor de zichzelf mooi in vrije positie spelende Maurizio Brenna. Diens vlammend schot was echter recht op de Hoornse keeper en ook een afgekeurd doelpunt van Jan-Willem Tesselaar wegens duwen had een beter lot verdiend. Daartegenover kwam echter Hollandia steeds beter in het spel en kon het m.n. over de linkerkant meerdere malen opkomen via de gevaarlijke Sven Deen. Zijn voorzetten konden door de ADO-defensie zonder al te grote problemen gekeerd worden. Nadat de Hoornse spits Sonny Pronk als eens een van deze aanvallen met een vlammend schot zijn visitekaartje had afgegeven, was het in de 32e minuut wel raak. Ruben Doesburg liet zich uitspelen door Sven Deen die zijn schot door Bjorn Haggerty nog gekeerd zag, maar de meegelopen Sonny Pronk kon de bal daarna gemakkelijk intikken (1-1).

ADO’20 zette weer even een tandje bij en dat resulteerde meteen in enkele goed lopende aanvallen met diverse schoten op het Hoornse doel, maar deze werden gestopt door de steeds beter in de wedstrijd komende doelman Van der Werff of werden door een tegenstander geblokt. Het Hoornse team bleef daar echter ook gevaarlijke uitbraken tegenover stellen, waarbij de Heemskerkse defensie er af en toe niet overtuigend uitzag. Zo gingen beide ploegen met 1-1 de rust in, wat een goede verhouding voor de 1e helft was.
Vanaf de aftrap van de tweede helft was het echter Hollandia, dat meteen meer werklust maar vooral meedogenloosheid in het spel bracht. Door de gastheren werd er vol op de bal doorgejaagd wat na enkele minuten resulteerde in het tweede doelpunt van Sonny Pronk. Een Hoornse ploegmakker kon zomaar vanaf het middenveld drie of vier ADO’20 spelers omspelen en een breedte pass geven op Pronk die de bal moeiteloos in het Heemskerkse doel kon tikken (2-1).
Stelde ADO’20 daar nog iets tegenover?
Het middenveld draaide volop, maar de beslissende eindpass werd maar niet gevonden. De beste kans in die fase kwam nog door een foutje van de Hoornse keeper. Ver uit zijn doel komend schoot Brian van der Werff een ADO-voorzet van links verkeerd weg in de richting van Sead Mazreku. De ADO-middenvelder bedacht zich geen moment en volleerde de bal in een keer op het lege Hoornse doel. Helaas tipte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Nadat trainer Coto enkele wissels had toegepast sloeg Hollandia toe.
 Sonny Pronk, de matchwinner!

Via een snelle aanval stond  Sonny Pronk in de 77e min. wederom op de   juiste plek om voor de derde keer doeltreffend af te ronden (3-1).   ADO’20  kon niets anders dan met veel werklust het toch te blijven proberen. Nadat Hollandiaan Sem Biezen, wegens een domme overtreding van achteren op de benen van Milan Klopper, door de goed leidende scheidsrechter Henshuijs in de 86e minuut naar de kleedkamer werd gestuurd, parkeerde Hollandia de bus voor het eigen doel zodat er voor de blauw-witten helemaal geen doorkomen meer aan was. Zo werd de eindstand van 3-1 bereikt.
ADO’20 heeft deze middag veel werklust getoond, maar miste de meedogenloosheid in de acties, iets waarover de Hoornse ploeg wel beschikte. De technische staf van ADO’20 heeft een week de tijd om daarin verandering te brengen, want volgende week zondag komt een van de koplopers OSS’20 op bezoek in Heemskerk.

Opstellingen
Hollandia
Brian van der Werff, Niek Reus, Marijn Ploem, Sem Biezen, Sven Deeb, Nick Kuin, Sonny Pronk, Mark Zwagerman (83e Jesse Wenners), Boyd Stevens, Bart Spil.
ADO'20
Björn Haggarty, Ruben Doesburg (60e Meraj Allahdad), Nick Zeijlmans (58e Marvin Boom), Sem Kroon, Earvin Codfried, Sead Mazreku, Daan Boerlage, Maurizio Brenna (21e Ted Amson), Milan Kloppers, Cive Keus, Jan-Willem Tesselaar.

Scheidsrechter Preston Henshuijs gaf geel aan Bart Spil en Sonny Pronk (Hollandia) en Nick Zeijlmans en Daan Boerlage (ADO'20). Rood was er voor Sem Biezen (Hollandia)