ADO '20 VR1 (zon)

3 - 2

Velsen VR1

23 augustus 2020 14:30

Na 2 bloedhete en leerzame wedstrijden tegen Telstar en Hillegom, was het nu tijd voor het laatste oefenpotje tegen Velsen VR1. Zij stonden op het moment dat de competities beëindigd werden op de tweede plaats in de 1e klasse C, dus we wisten dat we zondag aan de bak mochten.

Toch startten we niet scherp en was het vooral Velsen dat aan voetballen toe kwam. We verloren teveel duels en zaten er niet kort genoeg op om het ze echt lastig te maken. Dit leidde dan ook al in de 10e minuut tot de openingstreffer. Een onoplettendheid achterin werd keihard afgestraft; 0-1. Ook in de periode die volgde was Velsen vooral via de flanken de gevaarlijkste ploeg. Toch konden ze dit niet echt omzetten in grote kansen en anders was het Joyce die op de goede plek stond. Wij kregen tegen het rustsignaal aan iets meer grip op de wedstrijd, maar het was deze eerste helft bij ons te statisch om zelf echt iets te creëren. Met 0-1 de kleedkamer in dus.

In de rust enkele wisselingen doorgevoerd en teruggestuurd met de opdracht om feller te zijn en te focussen op de beweging zonder bal. Dit wierp meteen z’n vruchten af. Een minuutje na de aftrap was het Michelle die met een lange bal Nina diep stuurde. Deze twijfelde niet en schoot de bal met haar chocoladebeen over de uitkomende keepster; 1-1.
118401875_1662494997261441_2098729795869982394_o.jpgEen lekker begin dus, waarna eigenlijk gelijk duidelijk werd dat het een heel andere wedstrijd zou zijn deze tweede helft. Wij begonnen te voetballen en duels te winnen, waardoor de ploeg uit Driehuis steeds verder achteruit moest. Enkele minuten later stond dan ook de 2-1 op het scorebord. De keepster van Velsen was nog alert op een schot van Nina, maar Judine was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Na deze goal kregen we kansen op meer, maar stond het vizier van de aanvalsters nog niet helemaal op scherp. Het duurde uiteindelijk tot de 75e minuut tot de 3-1 bijgetekend kon worden. Een kopbal van Michelle strandde in een wirwar van benen op de lijn en het was uiteindelijk Rosa die deze het beslissende zetje kon geven.
Velsen gaf zich echter nog niet gewonnen en maakte zo’n 5 minuten later uit een counter de aansluitingstreffer. In de slotfase probeerden ze met een extra man voorin de gelijkmaker te forceren. De verdediging onder leiding van Pauly D stond echter heerlijk te bikkelen, waardoor er uiteindelijk een 3-2 einduitslag op het scorebord stond.

Een wedstrijd met twee gezichten, maar uiteindelijk wel weer een mooi resultaat neergezet. Genoeg om van te leren en mee te nemen naar de bekercompetitie die volgende week begint. De eerste tegenstander is het onbekende AFC VR1, om 13:00 op Sportpark De Vlotter!