Slechte communicatie inleiding voor monsterscore

V.V. Bergen JO13-1

0 - 10

ADO '20 JO13-1

Competitie

1e klasse 2

Datum

10 oktober 2020 10:45

Accommodatie

Sportpark De Kiefthoek
Groeneweg 5
1861 PH
Bergen Nh
tel. 072-5822502

Opstelling ADO '20 JO13-1

Wat begon met het verzoek om de wedstrijd te verplaatsen aan het adres van de wedstrijdsecretaris van Bergen, eindigde in een papieren 10-0 overwinning voor ons team.

Een week geleden werd het verzoek neergelegd vanwege een quarantaine situatie en de afwezigheid van meerdere spelers vanwege de herfstvakantie.

Met de terugkoppeling, 'komen we op terug' ...werd het antwoord door de KNVB gegeven. "Verzoek afgewezen" luidde het besluit, van de koepelorganisatie. De ploeg van Bergen had gemotiveerd dat het de wedstrijd wilde laten doorgaan omdat het anders drie weken op rij niet zou spelen. De terugkoppeling kwam twee nachtjes geleden, waardoor in allerijl het redelijk ongemakkelijk werd om een team op de been te krijgen, zeker in deze periode met corona en herfstvakantie. Dat we er niet gelukkig mee waren is zacht uitgedrukt. Waardeloos dit, maar goed, als team moet je het ermee doen als de bond dit besluit.

Gelukkig kon het team 13-2 'leveren', waardoor we een mooi samengesteld team konden vormen. Keeper Sem, spelverdeler Benjamin, linkerflank Dean, rechterflank Ruud en linkerspits Julian werden vervangen door toppers uit het tweede. Keeper Quint, Jent, Keanu, Rico en Daniel en coach Emma konden allemaal meedoen.

En zo geschiedde. om 9:15 uur vanaf de bekende verzamelplaats op weg naar Bergen. Aangekomen, aangemeld, kleedkamer 13, hoofdveld A en bekend met "l'histoire" konden we onze voorbereiding voor de wedstrijd starten.

In de kleedkamer aangekomen was er aandacht om elkaar even bij naam te leren kennen, want als je de naam van medespelers niet kent, sta je sowieso al een paar nul achter.

De lekkere warming-up leidde ons warm en energiek, met invalcoach Emma Dudok (13-2), een kwartier voor aanvang wedstrijd terug de kleedkamer in om met elkaar de tactiek te bespreken en de opstelling door te nemen,

Klaar voor de strijd, betraden we het veld, maar van de thuisspelende ploeg was niets te bekennen. Op dat moment toch even een check bij de koffiedrinkende eenheid binnen het wedstrijdsecretariaat, navraag gedaan of het team van Bergen ergens anders op een veld aan het intrainen was. De wedstrijdleiding was ook niet te zien en we zouden binnen twee minuten moeten beginnen, dus tijd voor de toss!

Paniek in de tent! Al druk telefonerend, werd de leiding van team 13-1 van Bergen gesommeerd om 'rapidemento' de spelers op te trommelen om binnen een kwartier de zo begeerde wedstrijd aan te gaan met ons samengestelde team.

Hoofd wedstrijdsecretaris was zienderogen woest op de gang van zaken binnen de eigen club en de koffieklantjes waren niet meer te bekennen..Na 20 minuten wachten en flink wat irritatie besloot het Hoofd Wedstrijdsecretariaat het eigen team te laten voelen dat er op meerdere fronten naast 'empatisch vermogen' en 'communicatie', veel kans op verbetering mogelijk was.

We kwamen overeen om de wedstrijd in een 10-0 overwinning op te tekenen. Naast het goede nieuws, de 10-0 overwinning, de nul voor keeper Quint, iedereen 'man of the match', overschaduwde teleurstelling voor ons team dat de wedstrijd niet doorging. We wilden plezier hebben met het potje, ook al was de aanloop ernaar toe niet fraai, we waren voorbereid en hadden er zin in.

Jongens van 13-2 bedankt voor de beschikbaarheid!

Komende week even wat afstand en een oefenpotje in het verschiet voor volgende week zaterdag. Communicatie blijft toch echt een ding.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!