Bob Welp

opmerkingen

5 seconden heroveren van de bal; energie

Opstelling

Het was toch een ietwat rare gewaarwording vandaag aan de zijlijn. Begeleidende ouders van Sporting Krommenie mochten aanwezig zijn, maar van ons ADO moesten de ouders thuis blijven en via de app in spanning afwachten wat deze wedstrijd zou brengen.

Na een prima warming-up in hoge luchtvochtigheid, konden we lekker aan de wedstrijd op veld C aanvangen. We konden een beroep doen op Luca Tap die het vlaggen voor zijn rekening wilde nemen nadat hij al een hele wedstrijd bij de JO13-2 ook al als lijnrechter de rol had ingevuld. Top gedaan!

De posities waren goed ingevuld in de basisopstelling en de afspraken helder, kort en bondig. Breed maken, back hoog opstaan, diep denken, diep spelen en bij balverlies, 5 seconden regel, TERUG in de ploeg dat ding!

De energie was goed in het team. Strijdlustig begonnen we met goede combinaties over de flanken en zo nu en dan snijdend door het midden! Met een paar mooie uitbraken speelde het spel zich voornamelijk af op het midden van het veld en de helft van de tegenstander. Door de snelheid voorin van voornamelijk Rens konden we een paar keer gevaarlijk uitbreken. 7 minuten onderweg via een corner van Mees kwam Jari in balbezit. Hij aarzelde niet nadat hij zich vrijspeelde met een perfect bekeken afstandsschot, Boem! Hangen, links bovenin 1-0.

We waren gretig en energiek. Bij balverlies konden we niet verkroppen dat de bal in bezit van Sporting kwam. Door ADO op de huid gezeten, was zichtbaar dat de gemaakte afspraak van 5 seconden echt tot uiting kwam. Via steekpasses en mooie combinaties speelden we aantrekkelijk.

Na een minuut of 20, richting de pauze, nam de effectiviteit zo nu en dan wat af. Door het minder goede spel van den tegenstander, waarbij de tactiek moeilijk te ontdekken viel, gingen wij ook wat mee in het spel en werden hierdoor wat onrustig. De onrust leidde eigenlijk in dat de positionering weg-ebde. Aansluiting achterhoede en middenveld werd onvoldoende in de gaten gehouden. Na een pass door de tegenstander kon onze verdediging de rush van de aanvaller van Sporting niet meer goedmaken, waardoor Sem werd gepasseerd door een bekeken schot. De 27e minuut was een vreemde, want al vrij snel nadat we de aftrap namen, verplaatste het spel zich weer richting het doel van Krommenie. Tein, die regelmatig in balbezit meer uit zijn acties had kunnen halen, besloot met een voorzet een van ons te zoeken. De bal ketste via een verdediger van de tegenstander in eigen doel door het harde schot .Verdienste van Tein, 2-1.

Komend uit de rust na limonade en aanwijzingen van Joey, Harry en Vincent, vond het team dat het middenveld beter bezet moest worden, energie moesten vasthouden en weer even terugdenken aan de gemaakte afspraken voor aanvang van de pot. Het pakte goed uit! Wederom was er een mooie combinatie van ons team. Uiteindelijk kreeg Jari de bal in de voeten die mee naar voren kon en nu ook een afstand schot van een meter of 25 richting het doel liet zwabberen. Te hoog voor de doelman, Bam!! 3-1. Lekker gevoel zo kort na rust.

De kwaliteit van de wedstrijd verliep in het tweede bedrijf zienderogen van beide ploegen achteruit. Het werd rommelig, onrustig en ging een beetje heen en weer. Ondanks dat er bij ons veel meer muziek en voetbal in de ploeg zit, ten opzichte van wat we vandaag van onze tegenstander konden zien, gingen wij hier eerlijk gezegd toch te veel in mee. Met kansen van Stef, Julian een aantal keren Tein, Ben en Dave, waren we niet meer in staat een hogere uitslag op de mat te leggen.

Er gebeurde eigenlijk niet zo veel meer en de afspraken leken ergens in het verleden te liggen, ver weg van hoe het zou moeten zijn. Het uur zat erop, laatste fluitsignaal klonk, blij met de overwinning, maar het spelbeeld mag wel verbeteren en daar was iedereen het wel over eens.

Mededeling tot slot was dat onze nummer 11, Julian stopt voor dit seizoen. Bedankt Juul voor de inzet en succes. We zien je graag weer terug volgend seizoen.

Man of the match: Ruud van den Burg