... (schot)
89'

6e klasse 03

10 oktober 2020 14:30

Vandaag naar Uitgeest gefietst voor de wedstrijd van ADO 7 tegen FC Uitgeest  3. Moest wel even flink doortrappen om de ergste regen voor te blijven. Ben benieuwd hoe het vandaag weer gaat. Op papier is Uitgeest een te kloppen tegenstander maar je weet nooit.

Het team is , op Leon na ,die wel komt kijken, compleet en even voor half drie wordt er afgetrapt.  In de eerste tien  minuten gebeurt er niet zoveel aan ADO zijde, wel probeert FC Uitgeest  het met afstandsschoten op ons doel waar keeper Twan goed zicht op heeft en die weet ze dan ook te stoppen. In de 14e minuut  schiet Roy namens ADO voor het eerst tussen de  palen en in de 16e minuut is er   een kopbal van Mattijn .Beide pogingen worden ook tegengehouden door de keeper van Uitgeest.

In de twintigste minuut een hachelijk moment als bij een uitbraak van Uitgeest keeper Twan in botsing komt met een van hun aanvallers en even blijft liggen. Gelukkig kunnen beide weer verder en hoeft Matthijs niet de keepershandschoenen aan te trekken. En dat zou later heel goed uitkomen….

We beginnen wel steeds meer de wedstrijd in handen te nemen en doen dat met mooi combinatiespel waarbij iedereen wordt gebruikt en niet alleen de technische spelers .Mooi om te zien. Nu nog even de doelpunten mannen!

We zijn dichtbij als Bas alleen voor de keeper verschijnt maar in een één op één duel toch niet weet te scoren ,even later een zelfde situatie met Roy maar ook die lukt het niet. Goed keepertje van Uitgeest hoor.

Dan valt in de 27e minuut toch de eerste treffer voor ADO als Danny de vrijstaande Matthijs bedient die niet aarzelt maar direct uithaalt. 0-1. Lekker man!

Het is inmiddels pittig gaan regenen dus dat regenpak moet toch aan, maar op het veld  schijnen de mannen daar geen last van te hebben Na een goede poging van Ted die net over zeilt is het die zelfde Ted die met een  verre inworp(een belangrijk wapen) Mattijn bereikt die van 15 meter lekker binnenschiet. Het is 0-2.(36e minuut)

En als vlak voor rust(41e minuut) Matthijs weer doeltreffend uithaalt en de 0-3 laat aantekenen ziet  het er ondanks de regen zonnig uit.

2e helft:  in eerste instantie   gaan we goed door op de ingeslagen weg .Uitgeest komt er bijna niet aan te pas .In de 49e minuut probeert Roy zijn doelpuntje  mee te  pikken maar wordt op weg daar naar toe even vast gehouden .Helaas voor Uitgeest gebeurt dat net binnen het strafschopgebied en de scheidsrechter wijst dan ook gedecideerd naar de stip. Matthijs(“The man in the winning mood “) eist de bal op en ja vandaag lukt alles. Hij schiet weliswaar recht door het midden maar hard genoeg om de keeper te verslaan en we leiden met 0-4.

In de  56e minuut een uitstekende voorzet van Bas en ja hoor hij staat weer op de goede plek ,Matthijs scoort de 0-5 en al zijn vierde van vandaag  .En dat wil hij(big smile -terecht -weten !) Aan de kant bespreken we al de  mogelijkheid van een applaus -wissel.

De in de 2e helft zeer aanwezige Roy die vlast op een goal moet nog even wachten als hij in de  58e minuut met een kopbal net geen doel treft maar in de 61e minuut is het dan wel raak als hij vrijgezet voor de  goal nu wel de  keeper weet  te verschalken. 0-6.

En dan ineens is de magie over .Oude patronen komen weer aan de oppervlakte , minder samenspel, middenvelders  die onnodig lang de bal bij zich houden ,balverlies leiden, waardoor Uitgeest onverwacht weer in de wedstrijd kan komen.

In de  66e minuut een messcherpe voorzet van Uitgeest , Ted probeert hem er nog uit te halen maar scoort ongelukkig in eigen doel. 1-6.

In de 68e minuut nog wel een mogelijkheid voor Roy  ,zijn inzet belandt in het zijnet(en wie stond  er vrij ,ja inderdaad ) en ook Bas presteert het  om van dichtbij de bal hoog over te schieten.(72e minuut).

In de  75e minuut komt Uitgeest met  dank  aan ADO aan zijn tweede treffer wanneer de ver uit zijn doel gekomen keeper Twan kiest voor een geplaatste bal in plaats van de bal het veld uit  te rossen. En als die geplaatste bal dan precies bij een Uitgeest speler terecht komt is het een koud kunstje om die in het verlaten doel te deponeren. 2-6.

In de 83e minuut nog een mogelijkheid voor goaltjesdief Matthijs die nu wel goed wordt aangespeeld door Roy maar zijn inzet gaat een half metertje over, het kan niet altijd feest zijn.

Het slotakkoord is voor Uitgeest die gepruts van meerdere ADO -spelers  genadeloos afstraft met een geplaatste bal in de hoek waar Twan echt niet bij kan. 3-6.(89e minuut)

Gelukkig fluit de scheids snel daarna voor het eind signaal en zit deze wedstrijd er op.

Dit was echt een wedstrijd met twee gezichten ,de eerste 60 minuten waren goed met zeker in de eerste helft prima combinatie spel waar het hele team bij betrokken was ,maar na rust en zeker na het eerste kwartier waarin we nog  wel 3 goals maakten, een enorme terugval en het elftal als los zand uit elkaar viel. Conditie kan er mee te maken hebben ,gemakzucht ook of misschien waren sommigen te veel bezig met hun eigen prestatie en inbreng . Blijf in de gaten houden dat het een teamspelletje is mannen .Gelukkig was de voorsprong groot genoeg en konden we drie punten pakken .

Volgende week geen programma en de week daarop staat de derby tegen Jong Hercules op het programma.  Altijd een lastige tegenstander die ook wat fanatieker  zullen spelen dan de afgelopen twee tegenstanders. Mooie uitdaging om hier een goede prestatie neer te zetten.