3e klasse 05

19 september 2020 13:00

Weer een prachtige dag voor voetbal uit bij Fortuna.

Al snel werd duidelijk dat ADO de ervarenere ploeg was.

Er werd goed verdedigd, waarbij Lieke vaak betrokken werd om de bal naar voren te kunnen werken. Mede hierdoor was het mogelijk telkens weer de aanval op te zoeken en kansen te creëren.

Het duurde tot de 20e minuut voor de score geopend werd. Maureen loste een schot die gekeerd werd door de keepster, de rebound was voor Nina, 0-1.

Zo'n 5 minuten later werd Maureen door een pass van Nina weggestuurd, op snelheid wist ze de verdediging uit te spelen en beheerst af te ronden, 0-2.

Hierna kreeg ADO nog een aantal opgelegde kansen die helaas niet benut werden.

Er werd gerust bij een 0-2 voorsprong, dat ook makkelijk 0-6 had kunnen zijn.

De tweede helft werd het spel van de eerste helft voortgezet. ADO was veel dreigender.

Op het middenveld werd goed verdedigend werk geleverd, Fortuna wist niet vaak diep op de helft van ADO te komen.

Rond de 43e minuut wist Elisa op het middenveld een bal te onderscheppen en een prachtige steekpass op Lisa te geven. Lisa kon alleen op de keepster af en wist goed af te ronden, 0-3.

Na nog een aantal kansen van ADO, nam de keepster van Fortuna een achterbal die ze recht in de voeten van Lisa speelde, die wist er wel raad mee en scoorde haar 2e doelpunt van de wedstrijd.

Niet veel later wist Lisa van een afstand van zo'n 20 meter de hattrick compleet te maken, 0-5.

Fortuna wist nog wel iets terug te doen, Lieke stond na het door de verdediging wergwerken van de bal nog niet terug op doel, dat werd gezien en benut van een redelijke afstand, Lieke kon net niet bij de bal in de verre hoek, eindstand 1-5.

Een wedstrijd waarbij de vorm van een week eerder doorgezet is, goed samenspel, goed verdedigend werk op zowel het middenveld als in de achterhoede. Met veruit de meeste kansen voor ADO, die helaas niet altijd even nauwkeurig afgerond werden, een mooi punt om op te trainen.