26 september 2020 11:00

Huub Al

Geweldig weer voor voetbal en een mogelijkheid om de koppositie over te nemen. Maar dan moest wel eerst de koploper verslagen worden.

IJmuiden begon meteen sterk aan de wedstrijd, waar ADO nog op gnag moest komen.

Al binnen 10 minuten stond het 0-2 uit een aantal knappe voorzetten van de de flanken.

ADO wist ook wel wat kleine kansjes te creëren, maar veruit de meeste kansen lagen bij IJmuiden, dat restulteerde dan ook in een 0-4 tussenstand.

Na het bespreken van de eerste helft, gingen de meiden nu beter van start. Verdedigend liep het beter en de aanvallen werden ook beter opgezet.

Helaas wist IJmuiden de score van de tweede helft te opnenen, maar ADO liet het er niet bij zitten en bleeft de aanval opzoeken.

Zoë wist met een uitstekende inworp Lisa te bereiken die na aanname bijna ongehinderd op doel af kon lopen, ze wist het prima af te ronden.

Het was duidelijk dat de tweede helft veel meer gelijk op ging. Nina stuurde Lisa op weg richting het doel met een nette pass. Van net buiten de 16 meter wist Lisa de bal in de linker onderhoek te plaatsen. 2-5, misschien was er wel meer mogelijk.

Helaas wist ADO het doel niet meer te treffen, maar was het IJmuiden die de eindstand van 2-6 bepaalde.

Helaas duurde het tot een goede tweede helft voor de meiden op gang gekomen waren, anders had het alle kanten op gekund. Nu proberen te werken aan een vliegende start voor de volgende wedstrijden.