Rommelige eerste helft goed gemaakt in de tweede

59'

24 oktober 2020 11:00

Het tweede corona duel tussen MO15-1 en MO13-1.

MO13 was dit keer met een volledige bezetting, MO15 moest het zonder Lisa doen.

De eerste helft verliep zeer rommelig en ongeïnteresseerd bij MO15. Er werd veel gepraat, gediscussieerd en zelfs geruzied, er werd dus te weinig op het spel gelet. Ook ontbrak het aan felheid.

Die felheid en inzet was wel aanwezig bij MO13, zij hadden dan ook veruit de meeste kansen in de eerste helft. Gelukkig stond Lieke bij deze kansen op de juiste plek en wist ze alle ballen uit het doel te houden.

Een paar kleine kansjes waren er wel voor MO15, maar niet groot genoeg om echt gevaarlijk te worden.

De eerste helft werd, met meer geluk dan wijsheid voor MO15 doelpuntloos afgesloten.

Na de meiden erop gewezen te hebben dat ze het samen als team moeten doen en er toch wel een stuk meer inzet verwacht werd, werd er begonnen aan de tweede helft.

In de tweede helft liet MO15 wel zien dat ze als team kunnen voetballen. Combinaties, passes en onderscheppingen lukte een stuk beter. Er werd meer druk gezet, hoewel het wachten tot de bal bij je is nog de nodige aandacht op de trainingen zal hebben.

De aanvallen liepen beter en MO13 wist veel minder voor het doel van MO15 te verschijnen.

In de 37e minuut was het verlossende doelpunt. Nina kreeg een aantal meter buien de 16 de bal in haar voeten, na het zien van de ruimte die ze had haalde ze uit. 1-0 voor MO15.

MO15 bleef aanzetten. Nina speelde in de 43e minuut Zoë in. Oefening baart kunst, Zoë nam op de rand van de 16 meter de bal op haar linker schoen. Strak in de linker onderhoek verdween de bal het doel in. 2-0.

Na nog een aantal kansen aan beide kanten, met onder andere een bal van Maureen op de lat, duurde het tot de 59e minuut tot Maureen de eindstand bepaalde. Ze zag dat de keepster van MO13 uit haar doel was gekomen en wist van net buiten de 16 de bal met een hoog geplaatst schot in het doel te werken, 3-0.

Een slechte eerste helft die met veel mazzel niet afgestraft werd, de wedstrijd goedgemaakt met een veel betere tweede helft.