92'
Assist: Roy Bruijns

20 maart 2021 15:00

Jos Baltus

Na vijf maanden eindelijk weer een potje voetbal. Weliswaar een vriendschappelijke wedstijd maar dat geeft niet .Ben benieuwd hoe we deze lange voetbal- loze periode zijn doorgekomen. Weliswaar zijn we al enige weken weer aan het  trainen en zullen sommigen wat aan hun conditie hebben gedaan door te lopen maar van enig wedstrijdritme zal geen sprake zijn.

We zijn met zijn vijftienen ,tegenover de afwezigen Leon(hernia) en Daan(onbekend) zijn wel Tom en Mike van de partij.

De wedstrijd staat onder leiding van Jos.

Na onze eerste aanval krijgen wij in de tegenaanval meteen de eerste treffer om de oren. Op links word Eric voorbijgelopen door hun snelle rechtsbuiten. Die is ook de anderen te snel af en beheerst passeert hij doelman Twan.2e minuut.1-0.Oei,ik had van Roy begrepen dat ze goed waren maar dit gaat wel snel.

Gelukkig pakken we het goed op en zijn we niet van de wijs geraakt .In de 6e minuut onze eerste kans ,goede voorzet van Timo ,kopbal naast en over van  Bas. We gaan door met een fraaie combinatie tussen Mattijn en Roy die de laatste verdediger uitspeelt maar oog in oog met de keeper te wild over schiet. Jammer. Na nog een mogelijkheid voor Timo en een kop-kans aan de andere kant is het in de 15e minuut Mattijn die een passje van Bas mooi meeneemt en keurig afrondt 1-1 .

Vijf minuten laten komen we zelfs op voorsprong als een afgeslagen bal na een corner terechtkomt bij Timo die hard en droog inschiet 1-2. Lekker!

Dan breekt een periode  aan waarin ADO 6 erin slaagt diverse malen door te breken maar ze hebben pech want onze sluitpost Twan weet door goed uit te lopen telkens als overwinnaar uit de strijd te komen. Goed bezig man! En knap werk hoor .

Zo breekt de rust aan met een voorsprong voor  ons. Het kan nog alle kanten op zeker gezien de kansen die onze tegenstanders  kregen.

In de tweede helft is de eerste mogelijkheid echter voor  ons maar Mike kan na een uitbraak niet voldoende kracht zetten om te scoren. In de tegenaanval is ADO 6 ineens  wel bij de les en scoren ze de  2-2 (49e minuut).

De meest opvallende speler bij ons(ook door zijn lange lokken overigens) ,Timo, geeft even later een  fijn passje aan Roy die helaas het vizier nog niet op scherp heeft en van dichtbij naast schiet.

In de 573 minuut gaan we de fout in. Het begint bij Job die een lastige bal terug speelt op Tom die  flink op de huid gezeten een merkwaardige terugspeelbal produceert die te lang in de lucht blijft hangen(waarom geen strakke bal?), en  kan worden opgepikt door een ADO 6 speler. Twan weet hem in 1e instantie nog naar de zijkant te dwingen .Echter de ADO 6-er blijft in balbezit en weet de bal bij een ploeggenoot te krijgen die dit netjes afrondt. 3-2.

De periode hierna is rommelig ,sommigen bij ons gaan weer voor de mooie 1-2 op  het middenveld zonder oog te hebben voor de medespelers, anderen komen wat tekort maar omdat er ook bikkelaars rondlopen die onverstoord hun ding doen(Joost bijvoorbeeld) kan  ADO 6 niet verder uitlopen .Wel zijn er een paar momenten waarop Jos mogelijk had kunnen fluiten voor een penalty. Hij doet het niet (en stond er ook te ver van af om het goed te kunnen beoordelen.) En zo lijkt deze eerste wedstrijd in een nederlaag te eindigen .Op zich geen ramp natuurlijk.

Maar in de 90e minuut is het Timo die weer op de juiste plek staat en de bal mooi in de rechterbenedenhoek weet te plaatsen en zo de eindstand  op 3-3 brengt. Want direct daarna fluit Jos voor de laatste keer deze wedstrijd. Mooi getimed !

Tja je kan nog niet veel zeggen na 1 wedstrijd ,toch viel het niveau na 5 maanden stilstand me alles mee. Er waren een paar uitblinkers, naast Timo vooral doelman Twan die zeker in de eerste helft zeker 4 a 5 doelrijpe kansen van ADO 6 tegenhield. Er waren ook wat spelers die wat uit de toon vielen (Alex ,Daniel), jullie kunnen echt beter !. Het belangrijkste is  wel dat we allemaal weer lekker hebben kunnen spelen. Hopelijk wordt het gauw nog leuker  zowel qua weer (een miezerregen en koude noordenwind maakten het langs de kant staan niet tot een pretje)als ook qua rand-voorwaarden(kunnen douchen en een openstelling van de kantine.)