... (schot)
90'

27 maart 2021 15:00

Jos Baltus

Vandaag de tweede vriendschappelijke wedstrijd tegen een ADO team, ditmaal is de tegenstander ADO 19 JO 19-4.Helaas is keeper Twan er niet bij(corona),ook Leon speelde nog niet maar kwam wel kijken en kan wellicht binnenkort weer zijn rentree maken. Hij was in ieder geval vrij positief over zijn rugproblemen. Als extra speler is Mats er bij.

We  voetballen weer onder leiding van Jos en verhuizen naar het B-veld(kunstgras), volgens mij niet in het voordeel van ons maar we zullen zien hoe het uitpakt.

De eerste mogelijkheden zijn wel voor ons. In de 1e minuut een kans  voor Bas op aangeven van Daniel, de inzet gaat naast en in de 9e minuut een schot van Job .In de 12e minuut besluit keeper Daan de tegenstander een handje te helpen door bij een spelhervatting een van hen gewoon de bal in de voeten te spelen .Dit cadeautje wordt dankbaar aanvaard en het is  1-0 voor de tegenpartij. Direct daarna valt een tweede tegendoelpunt maar gelukkig wordt die buitenspel gegeven. Het is helaas uitstel van executie want in de  21e minuut staan wij niet op te letten en kan een simpel passje tussen de linies door ,door hun spits worden opgepakt die wederom Daan laat vissen.2-0.

Bas krijgt in de 29e minuut een goede kans om tegen te scoren maar via de handen van de keeper en de lat gaat zijn inzet over. Dit had een beter lot verdiend. Aan het einde van de eerste helft nog twee mogelijkheden ,eerst voor onze tegenstander die rakelings naast wordt gekopt en in de  42e minuut een ware scrimmage voor het vijandelijk doel waar helaas niets uit komt.

Ruststand 2-0 .Als ik via de app van Peter hoor dat deze jongens in de 2e klasse voetballen en wij in de 6e klasse valt dat nog alles mee. Maar helaas zal dat in de tweede helft veranderen.

In de  49e minuut combineren zij vlot door onze defensie maar het schot was mijn inziens houdbaar (althans voor een “echte “keeper”) maar Daan laat zich verrassen.3-0.

Nadat aan de andere kant Matthijs zijn schot gestopt ziet door de keeper is het in de 53e minuut weer prijs voor onze tegenstander. Alex neemt teveel risico bij het uitverdedigen ,raakt de bal kwijt en met een paar passjes staan ze voor ons doel en is het makkelijk raak schieten tegen een vergeefs grabbelende Daan. 4-0.

In de 55e minuut kan ik eindelijk juichen als Roy in de diepte wordt aangespeeld ,hij twee verdedigers te snel af is en de keeper ook met een rustige schuiver verslaat 4-1. Goed gedaan man!

Gesterkt door de goal krijgen we nog twee kansen ,eerst een schot van Mattijn en even later nog een actie van Mats die aangespeeld door Matthijs net niet genoeg ruimte heeft voor een schot.

In de  75e minuut starten een paar rampminuten .Eerst zorgt een ongelukkige klutsbal tussen Mattijn en Alex ervoor dat een speler van ADO19-4 wel heel gemakkelijk de bal krijgt en de 5-1 binnen werkt, in de 76e minuut een houdbaar schot die Daan over zijn handen laat huppelen(6-1) en ook de 7-1 (80eminuut) had Twan waarschijnlijk wel tegen gehouden (duiken is iets teveel gevraagd voor Daan).

In de laatste 10 minuten sluipt er in het spel van ADO 19-4 wat nonchalance en dat hadden we moeten afstraffen en zo de stand nog een wat dragelijker aanzien geven. Maar de keeper staat in de weg bij een schot van Mattijn ,een inzet van Joost belandt op de lat ,ook de vorige week zo trefzekere Timo lukt het  niet omdat keeper en paal niet meewerken en tot slot wordt ook een inzet van Danny  gestopt door hun goalie die zich zo mooi weet te onderscheiden .In de laatste tien minuten creëren  we meer mogelijkheden dan in de hele 80 minuten daarvoor .Geeft me toch nog een beetje positief gevoel over deze wedstrijd .

In de 90e minuut nog een vlijmscherpe counter van ADO 19-4 waardoor zij nog een keer scoren en de eindstand  op 8-1 komt.

Wel jammer dat we een paar verkeerde keuzes hebben gemaakt. Veld C (echt gras) had toch wat beter uitgepakt denk ik .Een makkelijk combinerend elftal  heeft meer baat bij een vlak veld zonder hobbels dan op een “knollenveld” . Daan de hele wedstrijd op doel laten staan was ook niet slim. En van een beetje meer  strijd waren we ook niet minder geworden. Toegegeven is dat zij de bal wel fraai rond lieten gaan maar het werd ze ook niet al te moeilijk gemaakt. Een beetje fysiek spel had de tegenstander misschien wat uit het ritme gehaald.

Groeten en tot de volgende keer.

Henri

PS: Tegen mijn verwachting aanstaande zaterdag toch weer een wedstrijd, nu tegen ADO 2. Beschouw het gewoon als een competitiewedstrijd bij gebrek aan echte competitiewedstrijden en niet als een vriendschappelijk duel .Leg je niet bij voorbaat neer bij een nederlaag omdat zij twee klassen hoger spelen. Ik zou zeggen : ga er voor! Tot aanstaande zaterdag!