... (schot)
82'

10 april 2021 13:00

Paul Timmer

Al weer de vierde vriendschappelijke wedstrijd ditmaal tegen ADO onder 19-3 met onder meer Sam Spanjaard die  bij ons nog wel eens op doel heeft gestaan. Ons team mist vandaag nog Alex en Leon terwijl Danny met een lichte blessure aan de kant blijft maar wel de coaching op pakt. Als extra spelers doen vandaag Tom en Jurrien mee.

Na de eerste 10 minuten waarin de ploegen elkaar aftasten, is er een eerste doelpoging van ons ,een schot van Matthijs die wordt gepakt door hun  keeper. Pas in de 20e minuut een serieus schot op ons doel ,de bal gaat naast en vijf  minuten later de eerste bal tussen de palen maar Twan pakt de  bal keurig .

In de 35e minuut is het Ted die met een ongelukkige achterwaartse kopbal hun linkerspits lanceert ,razendsnel is hij weg en zijn voorzet is op maat en  kan worden afgerond door  hun spits ,het is 1-0.

Nadat aan de andere kant Bas een schot ziet mislukken is het in de  40e minuut weer raak aan onze  kant ,Tom wordt er uit gelopen en weer is de inzet ons te machtig. 2-0 (een mooi stiftballetje).Ze weten de kansen wel af te maken .

Laatste kans voor de rust is voor ons ,maar het schot van Mattijn is een prooi voor  hun keeper.

We gaan rusten met een  2-0 achterstand en ik moet zeggen dat onze tegenstander na een stroef begin toch wel indruk maakt, terwijl wij zeker ten opzichte van de eerste helft vorige week wat minder uit de verf komen.

In de tweede helft komen we gelijk  meer onder druk en al in de 50e minuut incasseren we een penalty tegen als Joost een pootje haakt. Ditmaal heeft Twan geen kans ,de strafschop wordt feilloos binnengeschoten en als  5 minuten later ADO 19-3 profiteert van een misverstand tussen Joost en keeper Twan(gewoon “los “roepen als je uitkomt ,Twan)is het alweer 4-0 .Verdorie wordt het dan weer een grote nederlaag?.

Even lijkt zich een breekpunt in de wedstrijd aan te dienen als Bas goed doorzet en in de kluts met de keeper de bal meekrijgt(assist Mattijn) en kan scoren in het verlaten doel .4-1 ( 55e minuut).Direct daarna echter alweer een dot van een kans voor de tegenpartij als Daniel niet bij de les is en zijn directe tegenstander alleen op Twan kan afgaan .Gelukkig komt Twan als overwinnaar uit de strijd.

Helaas moet ik vanaf de kant zien dat we toch min of meer worden overklast, ,onze tegenstander is vaster aan de bal terwijl bij ons de technische spelers juist nog al eens een bal laten wegspringen of een slordige pass geven.

In de 71e minuut krijgen wij de bal niet weg en kan ADO 19-3 de 5-1 scoren en  in de 75e minuut wordt het 6-1 als gevolg van een snelle uitbraak waar onze defensie vakkundig wordt uitgetikt (maar ook omdat zij een numerieke meerderheid hebben doordat de middenvelders niet of te laat terugkomen).

Even nog wat moois van onze kant als Roy direct vanaf de aftrap de bal op doel schiet en de iets te ver voor zijn doel staande keeper van ADO 19-3 verrast .6-2( 76e minuut.).Direct daarna is Ted dichtbij de 6-3 maar heeft net iets te veel tijd nodig om succesvol af te ronden.

Uit een corner in de 78e minuut scoren zij wel de 7-2 ,(een mooie kopbal) en na nog een snelle uitbraak wordt toch al weer de 8e tegentreffer geïncasseerd.(82e minuut).

In de slotfase krijgen wij nog wat mogelijkheden maar achtereenvolgens Matthijs(schot over) Bas( bal naast na goed storend werk van Matthijs), en Roy( die even als vanouds zich langs meerdere tegenspelers weet te werken maar stuit op  de keeper )weten niet te scoren. Een laatste poging van de jarige Ted is net niet hoog genoeg geplaatst over de keeper en levert dus ook geen goal op. Daarna fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal .

We verliezen weer met grote cijfers, en ik vond ons spel  matig. Vooral in de tweede helft was het middenveld te veel met zich zelf bezig en kwam bij een afgeslagen aanval niet op tijd terug. Tevens was deze tegenstander erg effectief en wist de geboden kansen knap af te maken.

Volgende week tegen ADO 5 een nieuwe kans op een beter resultaat. Hoop doet leven..