... (schot)
89'

17 april 2021 15:00

Lucas Warren

Op de rol vandaag een wedstrijd tegen ADO 5 ,een team dat uitkomt in de 5e klasse. Dus op papier een tegenstander waar we wellicht wat beter voor de dag zouden kunnen komen dan vorige week. De realiteit liet helaas een heel ander beeld zien.

Het begon hoopvol ,Leon en Alex waren er ook weer bij en we misten alleen Daan (vanwege werkzaamheden).Roy en Mattijn starten vandaag  op de vleugels om het nodige gevaar te stichten(was het idee).

In de 6e minuut een misverstand tussen Daniel en keeper Twan, en ADO  5 kon de eerste treffer aantekenen  .Precies dezelfde situatie als vorige week(toen tussen Joost en Twan ,niets geleerd dus)Jammer hoor.1-0.We pakken de draad wel weer op en met name Roy doet zijn best op de rechtervleugel. Zijn  voorzet in de 13e minuut op Danny was goed ,helaas weet Danny deze kans niet te verzilveren ,zijn schot is niet hard genoeg en ook recht op de keeper Een tweede  actie van Roy ,hij probeert het nu zelf ,een redelijk schot maar de keeper van ADO 5 weet hem onschadelijk te maken. Hierna neemt ADO 5 de regie over  en is het aan Twan te danken dat drie mogelijkheden niet tot treffers leiden. Het is dan ook jammer dat dezelfde Twan in de twintigste minuut in de fout gaat door een hoge bal te laten glippen ,2-0 voor  ADO 5.Een minuut later is ook Joost even niet bij de les en in zijn ijver zijn fout te herstellen begaat hij een overtreding net binnen de 16,een penalty dus, die onberispelijk wordt binnen geschoten door ADO 5.  3-0 (21e minuut)

Na een goed schot van Danny zijn daarna de meeste mogelijkheden weer voor  onze tegenstander maar 1x de paal en zeker 3x Twan weten hen van scoren af te houden .In de 31e minuut echter valt treffer nummer 4 als Alex die duidelijk nog niet fit is, er wordt uitgelopen en hun spits simpel de bal langs Twan plaatst .4-0.Na nog een serie kansen voor ADO 5 is de laatste mogelijkheid in de eerste helft voor ADO 7,de inzet van Mattijn  gaat naast.

Rust. Ik ga even naar de kleedkamer voor toiletbezoek en wat eten .Als ik keurig op tijd terugkom is er alweer twee keer gescoord.(46e en 47 e minuut de 5-0 en de 6-0).Apart hoor ,moest de scheidsrechter eerder weg of zo. ADO 7 was er  in ieder geval nog niet klaar voor. Volgens Danny waren  het dit keer  persoonlijke fouten van  Job en Eric .Eric overigens die als een van de weinigen vandaag wel zijn niveau haalde en een paar goede intercepties had .

In de 56e minuut weer slecht uitverdedigen en de stand is 7-0.Matthijs valt uit met een enkelblessure? . En in de 65e minuut worden we vakkundig uitgetikt door de jonge binken van ADO 5.en is de stand 8-0. Poeh  nu al  8 goals tegen en er zijn nog  vijfentwintig minuten te gaan. Dit wordt nog slechter dan  vorige week.

In de 68e minuut een mogelijkheid voor  ADO 7 ,helaas mikt  Leon te hoog  ,in de 75e minuut is een snelle counter van ADO 5 ons te machtig en kan de inmiddels moedeloos ogende Twan de bal weer uit het net halen.9-0.

Timo valt uit  en ook Joost heeft last van een blessure dus de wissels kunnen ook nog even aan de bak.

In de 81 e minuut trekken wij nog eens ten aanval en kan Bas de eer redden door van dichtbij de bal hoog in te schieten.9-1.Vlak daarna een prima mogelijkheid voor Leon maar hij schiet tegen de snel uit zijn doel komende keeper aan.

Direct daarna alweer de volgende  counter van onze tegenstander die tot de 10-1 leidt.

Laatste mogelijkheid is voor Roy die helaas door een overtreding word gestuit. Ik dacht aan een penalty maar het was  kennelijk net buiten het strafschopgebied gebeurd. Vrije trap leverde niets op.

Moegestreden moeten we in respectievelijk de 86e,87e  en 89e minuut nog drie tegentreffers incasseren. waardoor de eindstand op 13-1 komt.

Dit was wel een afstraffing en dat tegen een team dat slechts 1 klasse hoger speelt. Teleurstellend ook. Te veel persoonlijke fouten ,teveel spelers die niet in de wedstrijd zaten(van de technische spelers waren Mattijn en Timo onzichtbaar ,Danny liet zien een behoorlijke techniek te hebben maar is op het middenveld door zijn beperkte actie radius niet in staat een snellere en behendige tegenstander af te stoppen, en alleen Roy liet bij vlagen goede dingen zien. En als dan mannen met pit zoals Joost en Matthijs uitvallen valt de score veel te hoog  uit.

In een volgende wedstrijd eerst maar eens de defensie versterken  ,rustiger opbouwen(Danny centraal achterin bijvoorbeeld)en trainen op passing want dat ging veel te vaak verkeerd.

Kan er niet meer van maken, even een bittere pil misschien maar goed volgende week is er weer een wedstrijd .

Tot dan,

Groeten Henri

NB: aanstaande zaterdag een wedstrijd tegen ADO onder  19-4.Deze tegenstander hebben we al gehad(dit was de wedstrijd met Daan op doel). Uitslag was toen 8-1. Kans op revanche dus! Zet hem op  !