Eerste oefenduel nieuw seizoen O14-1

ADO '20 JO14-1

1 - 2

Vitesse'22 JO14-1

60'
... (schot)
65'
... (schot)

Datum

14 augustus 2021 11:00

Scheidsrechter

H.Eisenberger

Accommodatie

Sportpark De Vlotter
Oosterweg 4 C
1968 KM
Heemskerk
tel. 0251-244534

Twee weken lekker bezig met een mooi oefenprogramma in de maand augustus voor de boeg!
Ten opzichte van vorig seizoen zijn er weinig mutaties. Zij het dat de staf dit jaar bestaat uit hoofdtrainer Stef Langedijk, Trainer/Coach Vincent Elsing en Elftalleider Harry Eisenberger.

Met nog een aantal vaste spelers in zonniger oorden, startten we de wedstrijd met drie gastspelers; Mauk de Jong, Jur Redeker en Sil Walta. In de voorbereiding vorig jaar, keerden we uit tegen Vitesse in weer huiswaarts van sportpark de Puikman met een groot verlies. Dit was niet helemaal de bedoeling. Ok, het verschil in klasse-indeling zorgde ervoor dat we toen ook flink aan de bak moesten.

Dit jaar pakten we getergd het vriendschappelijke potje goed op. We begonnen fris aan de start en zaten kort op de bal. We leverden strijd, zette hoog druk en slaagde erin de Castricummers onder druk te zetten. Dit leverde van tijd tot tijd gevaar op voor de mannen van de Papenberg.

Hoe het ook was, de Vitessenaren raakten zo nu en dan onder de indruk en leidde door redelijk geklungel van de verdediging en fors doorzetten van onze spits Demi van der Hall in de 25e minuut tot een koel afgemaakte schuiver, 1-0!

Vitesse was van slag en konden het tij niet meer keren in het eerste bedrijf. Tweede helft en twee verse krachten aan onze kant, moest ervoor zorgen dat de tegenstander niet agressiever zou gaan spelen om zodanig meer in balbezit te komen. Wat toch een beetje op de loer lag, werd toch werkelijkheid. 
Vitesse kwam steeds beter in het spel. Wij lieten bij balverlies en slordig inpassen de tegenstander sterker worden. Het leidde tot wat spannende momenten voor doelman Sem Besse.

We naderden de laatste 10 minuten waarin de strijd iets grimmiger werd. Scheidsrechter Harry wist zo nu en dan op correcte wijze te corrigeren. De slordigheid in het spel en het toch niet helemaal scherp hebben van de afspraken, leidde tot gerommel en slecht opletten in en rond onze 16 meter.
De clean sheet was helaas niet weggelegd in dit duel. Plotsklaps door druk van Vitesse kwamen we op 1-1, maar meer belangrijk toch de vrees het duel toch nog uit handen te geven. En ja hoor, helaas maar waar op de valreep in de laatste paar minuten werd onze doelman voor de tweede maal gepasseerd. Eindstand 1-2. 

Voor een eerste oefenduel, prima geleerd en punten verzameld om mee te nemen naar het volgende oefenduel. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!