Drie Burgpad 3
1097HK
AMSTERDAM
tel. 020-6941013

ADO’20 moest zonmiddag op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer. Door de Corona-maatregelen waren er slechts enkele tientallen toeschouwers, bestaande uit bestuursleden en vrijwilligers, op sportpark Drieburg aanwezig. Doordat de gastheren vorige week een klinkende 1-4 overwinning bij UNA hadden behaald was ADO’20 gewaarschuwd dat het geen gemakkelijk potje zou worden.

Binnen 1 minuut had Nigel Hardenberg (ex-ODIN’59) al de eerste kans om de score voor de Amsterdammers te openen, maar doelman Nick Boom was alert. Dit was wel een wake-up call voor de Heemskerkers want vanaf toen ontspon zich een leuke op en neer gaande wedstrijd. In de 7e minuut maakte Raymond de Waard zich op links handig vrij van zijn tegenstander, die dit ten koste van een overtreding in het strafschopgebied trachtte te herstellen. Scheidsrechter Thomas Hardeman kon niets anders dan een penalty geven die door Jan-Willem Tesselaar onberispelijk werd ingeschoten.
Na een kwartier was er een zeer sterke fase van ADO’20 waarbij schoten van Marvin Boom en Maurizio Brenna met moeite door de Amsterdamse keeper werden gekeerd. Volkomen onverwacht kwam enkele minuten later, door een kleine onoplettendheid bij een JOS/W’meer hoekschop, de 1-1 op het scorebord. De volledig op de rand van het strafschopgebied vrijstaande Raymond Fafiani kon zomaar ingespeeld worden en hij had alle tijd om de bal in de rechterbovenhoek te plaatsen. ADO’20 nam daarna weer het initiatief en de grootste kans voor de rust was nog voor Raymond de Waard, die een teenlengte te kort kwam om een strakke voorzet van de goed spelende Max Nijman in het doel te glijden.
Tesselaar_Jan_Willem.jpgOok na de rust kwam ADO scherp uit de kleedkamer. In de 55e minuut  werd een ADO-hoekschop goed door Sem Kroon ingekopt en door Jan-Willem Tesselaar met het hoofd verlengd die daardoor buiten het bereik van de Amsterdamse goalie De Jong in het doel verdween (1-2).
JOS/W deed er daarna een schepje bovenop, maar vond steeds een goed keepende Nick Boom in de baan van hun doelpogingen. In de 70e minuut ontfutselde de afjagende Raymond de Waard de bal van een tegenstander en speelde de weer eens op rechts opgekomen Max Nijman aan, die vanaf de achterlijn een strakke voorzet gaf en het was Jan-Willem Tesselaar, die bij de 2e paallaar probleemloos kon intikken.
In de 80e minuut vond er een vervelend incident plaats. Bij een duel om de bal kwam Sead Mazreku ongelukkig ten val waarbij zijn linkerarm uit de kom schoot. Op het stille sportpark waren zijn schreeuwen van pijn extra goed te horen. Verzorger Harm Oussoren kon samen met de te hulp gesnelde JOS/W-verzorgen de arm stabiliseren en de ADO-aanvoerder na vele minuten  naar de zijlijn begeleiden in afwachting van de gewaarschuwde ambulance. De wedstrijd was hierdoor ongeveer 10 minuten stilgelegd en daarna was ook bij beide partijen een beetje de geest uit de fles. ADO’20 verdedigde probleemloos de 1-3 voorsprong tot het moment dat de goed leidende scheidsrechter Hardeman de wedstrijd beëindigde. ADO’20 behaalde vandaag na een goede wedstrijd 3 punten zonder echt in de problemen te zijn geweest en kan vol vertrouwen deze week aan de slag in de voorbereiding op de komende thuiswedstrijd as zondag tegen EVV.

Verslaggeving: Marcel Portz