Rusheuvelstraat 59
5346JH
OSS
tel. 0412-625171

Het blijft een merkwaardig fenomeen. In de voorbereiding speelt ADO'20 een aantal prima wedstrijden, maar nu het voor het echie is, schieten de Superezels tekort. Tegen OFC is het verlies nog onverdiend te noemen; ADO krijgt de betere kansen. Maar tegen OSS is het allemaal niet best  en komt ADO er niet aan te pas.

De wedstrijd OSS'20 tegen ADO'20 begint een paar minuten later vanwege wat plichtplegingen van de kant van de thuisclub. Zou hierdoor de concentratie bij ADO wat zijn weggeëbt? Maar het fluitje van scheidsrechter Lars van Leeuwen weerklinkt nog in de tribune en de bal ligt al in het netje. Een misverstand op de rechtervleugel bij de Heemskerkers, een snelle balovername, een voorzet en doelpunt: 1-0. Doelpuntenmaker spits Van Sonsbeek die vogeltjevrij kan binnenwerken. Geen goed begin.

Milan Klopper: 1-1

Na wat van de schrik te zijn bekomen, trekken de Superezels ten aanval. Dat leidt tot een schot van Amson (voorlangs) en een pegel van De Waard, die door doelman Van der Leest uit de kruising wordt getikt. Na 17 minuten trekt ADO de stand gelijk. Opoku gaat op links goed door en Klopper frommelt de bal binnen. Je denkt nog: "Nu wordt het weer een wedstrijd", maar daar denken ze bij OSS anders over. Eerst knalt Pijnenburg de bal net naast, vlak daarna schiet Adriaans hard op de vuisten van Haggerty en uit de daarop volgende aanval stoomt Van der Velden op rechts door en prikt de bal precies op het hoofd van opnieuw Van Sonsbeek die ongehinderd de 2-1 binnenkopt. De ADO-defensie staat erbij en kijkt ernaar.

Raymond de Waard: goed schot

In de 38ste minuut valt de 3-1. De vrije trap van Van Ginkel wordt door alles en iedereen gemist en dwarrelt precies in de lange hoek. ADO wordt op meerdere fronten afgetroefd en krijgt geen grip op de wedstrijd. Zodra Adriaans, Pijnenburg en Van der Velden aan de bal zijn, is het direct gevaarlijk en tot overmaat van ramp valt ook Doesburg nog uit. Hij speelt een ongelukkige wedstrijd en wordt vervangen door Lute.

Na de thee blijft ook Boom in de kleedkamer achter vanwege een lelijke botsing einde eerste helft (koppen tegen elkaar) en gooit trainer Van der Mije zijn elftal om. Schuffelen schuift een linie terug en Nijman en Lute komen op het middenveld te spelen. Voor het spel maakt het niet zo veel verschil. En wanneer OSS halverwege de tweede helft de 4-1 maakt (mooi schot van Van Ginkel na knullig balverlies van Opoku) is de wedstrijd gespeeld. Dat het vlak voor tijd dan ook nog 5-1 wordt, is alleen belangrijk voor de statistieken, al is de manier waarop de goal valt wel tekenend voor de inzet van vandaag.Niemand grijpt echt in wanneer invaller Van den Berg een rolletje produceert en de bal tergend langzaam over de doellijn rolt.

Een dik en zuur verlies, ook is het dan tegen een kampioenskandidaat. Het was vandaag allemaal niet best. De duels gingen verloren, er werd balverlies geleden en het middenveld kreeg geen vat op de wedstrijd. Maar wat mij nog het meest tegenviel, was de gelatenheid. Dat kan en moet beter. Om te beginnen a.s. zondag tegen UNA.

Opstellingen:
OSS'20: Rick van der Leest, Bart Spierings, Bram Elting, Joep Engelen, Bob Zonnenberg, Joep van der Velden, Tom Pijnenburg, Bob Adriaans, Jos Peltzer, Jari van Ginkel en Rob van Sonsbeek. Invalbeurten voor: Ferdy van den Berg, Tony de Groot, Daan de Bruijn, Tim Waterink en Teije Leenders.

ADO'20: Bjorn Haggerty, Ruben Doesburg (40' Danny Lute), Sem Kroon, Max Nijman (64' Hussam Doowah), Marvin Boom (46' Djamai Werkzam), Henry Opoku, Ted Amson, Luc Schuffelen, Sead Mazreku (74' Hidde Postma), Raymoind de Waard en Milan Klopper.

Scheidsrechter Lars van Leeuwen geeft geel aan: Pijnenburg (OSS'20), Nijman en Schuffelen (ADO'20)