Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Een sterk spelend ADO'20 wint verdiend met 3-0 van UNA. De Heemskerkers treden aan zonder de geblesseerden Amson en Doesburg, maar met Boerlage en Opoku in de basis lijkt er geen sprake van een verzwakking. ADO'20 geeft weinig weg en creëert een flink aantal kansen waarvan er drie worden benut. Door deze fraaie overwinning kijkt ADO weer omhoog.

Na twee verliespartijen op rij is er ADO'20 veel aangelegen om niet opnieuw een zepert op te lopen. En dan is uitgerekend UNA niet de gedroomde tegenstander. De ploeg uit Veldhoven komt met zes uit twee en veel zelfvertrouwen naar Heemskerk terwijl de Superezels nog puntloos zijn na nederlagen tegen OFC en OSS. Het begin van ADO is dan ook voorzichtig maar dat geldt ook voor UNA. De eerste kans is voor ADO. Er gaat een verkeerde terugspeelbal aan vooraf en de felle Klopper raakt de paal. Hier had meer ingezeten.

Aan de andere kant raakt UNA uit een counter ook de paal. Van Boekel komt op lnks door maar wordt naar de zijkant gedwongen en daardoor lijkt de inzet gevaarlijker dan hij is, Vlak daarna is er een ouderwetse scrimmage voor de goal van UNA-doelman Derix, maar schoten van De Waard en Boom worden geblokt. Hoewel UNA meer balbezit heeft, is ADO gevaarlijker. Scheidsrechter Jensch geeft in de 30e minuut een penalty in het voordeel van ADO. Klopper wordt op de rand van de zestien aangetikt en de scheidsrechter twijfelt geen moment. De strafschop wordt onberispelijk benut door ADO-aanvoerder Mazreku: 1-0.
 Sead Mazreku: benutte penalty 1-0
Vijf minuten voor de rust komt ADO goed weg. Boom krijgt de bal ongelukkig op het hoofd en biedt Willems onbedoeld een enorme mogelijkheid. De UNA-spits verprutst de kans en zo gaat ADO met een 1-0 voorsprong de rust in.
 Milan Klopper: 2-0 en Man of The Match
In de tweede helft zien we een identiek spelbeeld. UNA heeft weliswaar iets meer balbezit maar is nauwelijks gevaarlijk. De organisatie bij de Heemskerkers staat goed en de defensie geeft weinig tot niets weg. In de 58e minuut verdubbelt ADO de score. Boerlage, die sterk speelt, neemt de vrije trap op De Waard, die prachtig verlengt op Klopper, die van dichtbij binnenkopt. Vanaf dat moment schakelt UNA een tandje bij en zet ADO onder druk. De Superezels worden teruggedrongen maar counteren gevaarlijk. Dat leidt in de 80e minuut tot de beslissing. Uitblinker Klopper verovert de bal en zet invaller Tesselaar vrij voor doelman Derix: 3-0. In de sltfae moet de andere invaller Doowah de 4-0 binnenwerken maar hij mist de opgelegde kans.
 Jan Willem Tesselaar: invaller en 3-0
ADO boekt een belangrijke een degelijke overwinning opkoploper UNA en doet daarmee goede zaken. Bovendien begint de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg te lopen waardoor trainer Van der Mije meer en meer mogelijkheden krijgt. We zien in elk geval dat een speler als Sam Nijman zeker geen verzwakking is; hij speelt een uitstekende wedstrijd en is samen met Boerlage en Klopper de uitblinker vanmiddag.
 Sam Nijman: uitstekende wedstrijd

Opstellingen:
ADO'20: Bjorn Haggerty, Henri Opoku, Sem Kroon, Luc Schuffelen, Marvin Boom, Danny Lute (68' Djamai Werkzam), Daan Boerlage (75' Hussam Doowah), Sead Mazreku (75' Max Nijman), Sam Nijman, Raymond de Waard (69' Jan Willem Tesselaar) en Milan Klopper.
UNA: Yannick Derix, Tom Scheepers, Youri Sijbers (70' Sem van den Braken), Bassou Boulghalhg, Max van den Akker, Samuel Franssen, Louisben Jagt, Alberto Puts, Rob van Boekel (64' Abdiasis Eenow Dahir), Serhan Koc en Teun Willems.

Scheidsrechter Johan Jensch geeft geel aan: De Waard (ADO'20) en Dahir (UNA).