1 - 1

ADO '20 1 (zon)

14 augustus 2021 14:30

Onbekend

In een matig potje voetbal spelen Telstar O23 en ADO'20 met 1-1 gelijk. Over de eerste helft kunnen we kort zijn; dat had meer weg van een schaakwedstrijd. In de tweede helft gebeurt er meer. ADO is de bovenliggende partij maar weet uit een handvol kansen slechts eenmaal het net te vinden,

Zoals gezegd kunnen we over de eerste helft kort zijn. Schuffelen kopt, geheel vrijstaand, uit een corner voorlangs en het schot van De Waard is, na een half uur voetbal, te slap, hoewel de aanval fraai is. En ook het schot van Mazreku treft geen doel.
Trainer Van der Mije moet in de eerste 45 minuten al twee keer wisselen; eerst verlaat Mazreku geblesseerd de kunstgrasmat van het BUKO-stadion en even later valt ook Kroon uit. Laten we hopen dat de kwetsuren meevallen.

In de tweede helft komt er wat meer leven in de brouwerij. Wanneer ADO hoog druk zet, raakt Telstar in paniek en dat leidt tot twee grote kansen voor de Heemskerkers. De eerste is voor Doesburg; zijn schot gaat naast en de tweede is voor Doowah. Hij gaat alleen op de keeper af maar de doelman wint het duel.
Toch komt ADO op 0-1. Het is een afgeslagen aanval van ADO over de linkerfklank. De weggekopte bal komt precies voor de schietgrage voeten van Doesburg en hij laat de Velsense doelman wel kansloos.

Niet veel later trekt Telstar de stand gelijk. Door een misverstand in de Heemskerkse defensie komt Max Nijman plots tegen drie tegenstanders te staan. Nu weet ik uit betrouwbare bron dat een tegenstander voor Nijman geen probleem is. En ook twee tegenstanders kan hij hebben. Maar drie is zelfs hem te veel met als gevolg de gelijkmaker.

In de slotfase krijgt ADO nog diverse kansen en vlak voor tijd ligt de bal er ineens aan de andere kant in. Het blijkt echter buitenspel. Eindstand 1-1.

Een nuttige oefenwedstrijd waarvan de technische staf ongetwijfeld weer wat heeft opgestoken. Wat mij opviel waren de prima invalbeurten van Postma en Welboren. Jammer alleen dat de kansen niet werden benut.