Karel Lotsylaan 8
1508EA
ZAANDAM
tel. 075-6167748

De oefeningen van de trainingen en het harde werken eiste toch wat tol tijdens het duel met Zaanlandia. Na een redelijke korte warming up met duidelijkheid over het aanvalsplan, begonnen we goed aan de wedstrijd. Met een paar prima acties en duels wisten we aardige combinaties uit de schoenen te toveren. De formatie was op een paar basis plaatsen anders ingevuld door blessures, maar mocht niet baten. Zoekend kwamen we redelijk goed door de verdediging van de tegenstander. Dit resulteerde in de 11' minuut tot een prima schot van Dave Druijven! Het zorgde bij Zaanlandia voor verwarring alleen merkten we ook dat er krachten vrij kwamen bij de tegenstander.
Op het middenveld stonden bij de tegenstander een paar behendige spelers die er wel wat van wilde maken! Doordat wij positioneel in de omschakeling en verdediging fouten maakten, creeerde dit ruimte voor de thuisclub. Een doorbraak en een schot liet de 1-1 noteren in de 16' minuut. De pijntjes namen toe in onze ploeg en tussen de oortjes werd het een spelletje van wat we konden opbrengen. Met 1 reserve speler op de bank werd het een lastig verhaal toen zich een paar van ons mankementen begonnen te vertonen. Nadat we werden gewezen door de KNVB scheidsrechter op het wisselbeleid in de Hoofdklasse, speler eruit is niet meer dezelfde speler erin, kregen we ook wel het gevoel dat de regels strikt nageleefd werden. De soepele opstelling van de coach van de tegenstander, liet het gelukkig wel toe. Zou de spelregel wel strikt toegepast zijn, komen we tot de conclusie dat we de wedstrijd met 6 man waren geeindigd.. Een paar lastige aanvallen van de tegenstander leidde in dat Sem Besse een strafschop te verwerken had. Verdomd goed keeperswerk werd getoond, hij pakte de penalty. Volgens de arbiter stonden de voetjes niet op de lijn en er werd een herkansing geboden. Ook dit maal wist Sem te voorkomen dat werd gescoord. Top gedaan! Hoe het zij, in de 27' en 34' minuut werd het 3-1 voor de thuisploeg en konden we even tot rust komen en de klokken gelijk zetten. Nadat we kozen om de getrainde figuren een beetje los te laten en ons niet te laten leiden door de achterstand, gingen we het veld weer op. Het loslaten hielp zienderogen Het leidde tot een gevaarlijke aanval van ons en doorbraak in de 16 van de tegenstander. Door een overtreding kon Rens Denneman de penalty onhoudbaar in de linkerbovenhoek neerleggen. BAM! 3-2 het gaf ons wat meer vertrouwen. Het duel kenmerkte zich verder door meer druk van de tegenstander dan we op gezonde wijze konden pareren. Geholpen door de leiding kantelde overtredingen naar meer vrije ballen voor de tegenstander dan voor ons. Het ging in de koppies zitten en nauwkeurigheid in passing en positionering lukte niet meer zo goed aan ADO zijde. in de 58' minuut werd het nog 4-2 en hielden we het verder voor gezien.
Overall kunnen we zeggen dat we het eerste kwartier in zowel eerste als tweede helft, aangrijpen om verder op voort te borduren. Hopelijk dat onze bezetting snel weer op orde komt zodat we de ingesleten patronen uit de voorbereiding weer op de mat kunnen leggen.