Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 74

De Bloemen 71
1902GT
CASTRICUM
tel. 0251-652804

De eerste wedstrijd in het seizoen “voor het echie’” is een bekerduel tegen Castricum 5.Zoals meestal valt de start van het seizoen direct na de kermis-driedaagse in Heemskerk. Weliswaar dit jaar zonder feesttenten en harddraverij maar met nog genoeg mogelijkheden  om de nodige alcoholrijke versnaperingen te nuttigen .Maar zoals een van de spelers opmerkte, toch vaak  een wedstrijd die winnend wordt afgesloten. Ik ben benieuwd.

Vandaag zijn Alex ,Job en Timo afwezig en ook keeper Twan heeft de velden van Castricum nog niet kunnen vinden(“hij zou onderweg zijn”).Na een minuut of  10 gewacht te hebben ,trekt Matthijs de inderhaast van de tegenstander geleende keepershandschoenen aan en kan de wedstrijd beginnen. O ja we hebben versterking van Joep en Ramon. En die kunnen wel een aardig potje voetballen zagen we al twee weken geleden toen ze aan onze kant meededen in een oefenduel.

De eerste kansen van de wedstrijd in de 2e minuut zijn voor Castricum maar Matthijs weet de ballen goed tegen te houden  . Ook bij  een doorbraak in de 4e minuut van een Castricum speler blijft hij rustig en weet overeind te blijven .Knap gedaan hoor.

In de 10 e minuut is hij echter kansloos als Eric te slap terugspeelt en de aanvaller van Castricum dit keer wel afrondt .1-0 achter ,onnodig maar ja .

Na een kwartier komen wij kansrijk in de buurt van het doel van de tegenpartij .Eerst krijgt Roy een mogelijkheid die over gaat en in de 20 e minuut is Joep dichtbij een treffer maar vindt de keeper op zijn weg.

Na wat kleine kansen over en weer is het dan toch ADO die de stand gelijktrekt. Een inzet van Mattijn wordt nog tegengehouden maar in de rebound is Joep trefzeker en komen we weer op gelijke hoogte.(24e minuut) In de 25 e minuut een “wereldpass” van Danny op Mattijn .Precies in de loop , hij omspeelt de  keeper en schuift de bal….. net voorlangs het doel. Wij aan de kant telden hem al ,wat zonde .

In de resterende minuten van de eerste helft krijgen we nog wel voldoende kansen waarbij die van Danny de mooiste is .Geheel vrijstaand heef hij even iets te veel tijd nodig om de mooie voorzet van ik dacht Ted te controleren waardoor deze kans om zeep wordt geholpen. Jammer hoor

Vlak voor de rust een goede interceptie van Daan met een sliding. Tot mijn verbazing fluit de scheidsrechter en kent een penalty toe. Oke, hij raakte ook de man maar ja als je Daan kent die gaat er altijd stevig in .Helaas pindakaas de arbiter kent  hem nog  niet dus toch een strafschop. Matthijs kiest de goede hoek maar de bal is te goed ingeschoten en Castricum leidt weer met  2-1.(44e minuut)

We staan achter maar dit moet toch te repareren zijn in de tweede helft.

In de tweede heft starten we ook gelijk  furieus met een hoofdrol voor Mattijn die op de voor  hem karakteristieke wijze een rush onderneemt maar helaas tot twee keer toe op de bal gaat staan. Een keer kan Roy de bal nog oppikken en op doel schieten(keeper redt helaas). Dat was  ook jammer.

Ook in de 53 e minuut zijn we dichtbij een treffer als Joep kalm blijft en de bal rustig langs de keeper plaatst maar helaas  wilde de  paal niet opzij. In de rebound probeert Joep de bal mooi de kruising in te sturen maar een Castricumse verdediger weet hem weg te koppen. De gelijkmaker hangt wel in de lucht zou je denken.

Ja en dan is het de beurt aan Castricum waar een  nieuwe ingebrachte spits een penalty tracht te versieren en theatraal ter aarde stort. In eerste instantie geeft de scheids hem ook maar na protesten van ons gaat hij in overleg met grensrechter Twan(ja hij  had de velden van Castricum inmiddels  gevonden maar had de verkeerde schoenen meegenomen waardoor  hij niet  op doel ging in de tweede helft)die resoluut was in zijn mening  dat er niks aan de hand was. Ook de leider van Castricum bracht daar niets tegen in waardoor de scheids de penalty terugdraaide. Gerechtigheid(ik kon al niet begrijpen  dat Eric die overtreding had begaan..)

Castricum was nu wel gebrand om alsnog te scoren en was er een keer heel dichtbij (schot op de lat).

Maar we trokken  uiteindelijk de wedstrijd naar ons toe. Eerst met een goede aangesneden hoekschop van Ramon die  de vrijstaande Mattijn fraai binnen kopte( 2-2 79e minuut).

Met nog tien minuten te gaan volle bak naar voren waardoor ook Castricum nog wat mogelijkheden kreeg .Gelukkig stond het defensief goed met een sterke Ted en het  blok Daan/Joost.

En drie minuten voor tijd smaakte Leon het genoegen om de winnende treffer te maken.(assist Joep).Zijn inzet ging weliswaar enigszins fortuinlijk via de keeper en de paal maar goed hij zat.2-3. Het leuke was dat onze  ex keeper Tim  dit gekscherend  had voorspeld .

Een goede overwinning voor ADO .Dank ook aan onze invalkrachten Joep en Ramon die een prima inbreng hadden met een goal en 2 assists.

Tot volgende week wanneer we Vitesse treffen in de tweede bekerontmoeting.