Zwaluwen Jeugd Beker Meiden O15 poulefase Groep 1 01

Wilgenlaan 1
1741ZP
SCHAGEN
tel. 0224-213562

Met 4 meiden afwezig, maar met assistentie van Zeyna, begonnen de meiden aan de wedstrijd tegen Schagen.

Door Schagen werd er fysiek maar over het algemeen sportief gepeeld. De eerste helft hadden de meiden van ADO daar nog wel wat moeite mee. In de 5e minuut werd Fleur met een duw in haar ribben van de bal gezet, hoewel de scheidsrechter door liet spelen, viel ze even later geblesseerd uit.

De meeste en grootste kansen in de eerste helft waren voor Schagen. In de 9e minuut wist een speelster van Schagen vanaf het middenveld met de bal door te lopen tot in de 16 en wist de ruimte die ze kreeg dan ook te benutten. 1-0 voor Schagen, nog tijd zat om dat recht te zetten, want de wedstrijd ging verder best gelijk op.

Echter was het binnen 3 minuten weer raak na een te zachte roller van Lieke op Zeyna en de daarop, ook te zachte terugspeelbal. Een speelster van Schagen wist de bal te onderscheppen en haar kans te benutten, 2-0. Een tussenstand die door goed keeperswerk van Lieke nog redelijk beperkt was gebleven.

Rond de 30e minuut werd zette een speelster van Schagen een tackle in op Zoë. Zoë werd tegen haar been geraakt, waarna haar enkel dubbelklapte.

Na koeling en een ritje op de rug van Tijmen is Zoë de rest van de wedstrijd in de dugout gebleven.

Hoewel ADO geen wissels meer had, werd er vol energie gespeeld, de meiden van Schagen kregen niet veel ruimte en tijd om te voetballen.

Wel bleven er zo nu en dan kansen komen aan beide kanten.

In de 50e minuut werd een goed uitgespeelde aanval in een doelpunt omgezet. Het was Lisa die Iris aan de rand van de 16 aanspeelde, zij zag Sumeyye vrij lopen en speelde haar aan. Sumeyye wist de bal achter de keepster te schieten, haar eerste goal voor ADO was een feit.

Net als bij Schagen in de eerste helft, hoefde ADO niet lang te wachten op het tweede doelpunt. Dit keer was het de beurt aan Sumeyye om de assist te geven op Lisa, 2-2.

Het leek erop dat de meiden de wedstrijd gingen keren.

Echter zette Schagen nog een tandje bij en door gebrek aan wissels begonnen de meiden ADO wat vermoeid te raken. Toch bleven ze er alles aan doen om Schagen bij het doel weg te houden.

Na een aantal reddingen van Lieke was het in de 63e minuut toch Schagen die de beslissende goal wist te scoren.

Een wedstrijd waarin geweldig gestreden is door de meiden van ADO, wat inzet betreft hadden ze meer verdiend. Het geluk was helaas niet aan hun zijde.

Op naar de laatste bekerwedstrijd. Dit keer hopelijk met wat meer wissels.