MEDEMBLIK
tel. 0227-543562

Opstelling ADO '20 VR1 (zon)

Medemblik VR1 - ADO’20 VR1 2-5 (2-2)

Het blijft een beetje een terugkerend verhaal deze eerste wedstrijden van het seizoen; veel te slap starten. Zo ook deze zondag uit bij middenmoter Medemblik VR1.

Zelf niet scherp zijn bij de eerste paar kansen, en dan aan de andere kant wel meteen de deksel op de neus krijgen. Door zelf niet meteen door te drukken lieten we Medemblik in hun spel komen en keken we na een kwartiertje tegen een 2-0 achterstand aan.
Niks verloren nog, maar dat het weer geen makkelijke middag zou worden, was ook duidelijk. Gelukkig was het Rosa, die na een mooie crosspass van Nina uiterst koelbloedig bleef, de keeper uitkapte en de 2-1 binnenschoof. Nadat Sanne en Amy met een blessure uitgevallen waren, zorgden invallers Loran en Kaylee voor de belangrijke 2-2 voor rust. Linksback Loran stoomde op en vond precies op het goede moment Kaylee binnen de 16. Zij draaide met de tegenstander in de rug richting de goal en prikte bekeken de gelijkmaker in de hoek.

De tweede helft dus weer vanaf nul beginnen en het werd duidelijk dat we nu wel een stuk scherper waren. Daarnaast bleek Medemblik het energieke spel van de eerste helft steeds minder goed vast te kunnen houden.  Eerst was het Tara die met een mooie crossbal Rosa vond, die niet twijfelde en de 2-3 binnenschoot. Niet lang daarna maakte ook Kaylee haar tweede van de middag; na een bekeken steekpass van Lies omspeelde zij de keeper en werkte de 2-4 binnen. Het slotakkoord was voor de hard werkende Rosa. Zij schatte een lange bal van Paula op waarde en knalde haar 3e van de middag langs de keeper.

12 punten uit 4 wedstrijden, dus wat dat betreft weinig te klagen. Toch kunnen we het onszelf een stuk makkelijker maken door scherper te starten en ook in balbezit nog iets verzorgder voetbal te laten zien. Het zegt een hoop dat er zelfs in dit Hollandse baggerweer nog best wat supporters richting het verre Medemblik komen. Dan mogen we ze ook best een potje goed voetbal laten zien, want hier zijn we echt prima toe in staat. Volgende week dan maar tegen het goed presterende DWOW VR1, om 10:30 op de Vlotter!