HEEMSKERK
tel. 0251-244534

29 september 2021 11:00

ADO’20 VR1 – SV Hillegom VR1 7-3 (2-2)
Eindelijk was het dan zover; na 1,5 jaar ellende weer een officiële wedstrijd in competitieverband. We mochten het seizoen openen tegen Hillegom VR1, een ploeg die we in de voorbereiding nog relatief eenvoudig verslagen hadden. Al snel werd echter duidelijk dat een aantal dragende spelers bij de tegenstander er nu wél waren. Hillegom legde in de beginfase ook meer energie in de wedstrijd en wij waren juist vaak net een stap te laat. Ze kwamen dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong.

Zoals eigenlijk elke wedstrijd creëerden we een aantal flinke kansen, maar toch kwamen we pas na een halfuur weer langszij door Rosa, die na een goede individuele actie het zijnet vond. Niet veel later was het toch weer Hillegom dat tijdens een onoplettend moment vanuit een vrije trap op voorsprong wist te komen. Net toen het leek dat we met een achterstand aan de thee gingen, wist Rosa met een fijne corner het hoofd van Michelle te vinden; 2-2.

In de rust met z’n allen afgesproken om nu écht collectief druk te gaan zetten, waardoor Hillegom minder toekwam aan de lange bal op de snelle linksbuiten. Dit bleek al snel z’n vruchten af te werpen. We konden ze steeds beter vast zetten op eigen helft, en uiteindelijk was het Judine die met een heerlijke knal in de rechterbovenhoek voor de 3-2 voorsprong zorgde. Niet veel later was het Nina die een lange bal in de 16 keurig liet aannemen door haar directe verdediger, om daarna zonder twijfel de 4-2 achter de Hillegomse keepster te werken. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch gaf Hillegom zich nog steeds niet gewonnen en maakten ze uit een counter de 3-4.

Een wat chaotische fase volgde, maar toen de bal na een handsbal op de stip ging was het Judine die overtuigend de 5-3 binnenschoot.Het verzet van Hillegom was toen (eindelijk) gebroken en het slotakkoord was voor gelegenheidslinksbuiten Loran. Zij promoveerde twee aanvallen uit het boekje tot goals en bepaalde zo de uitslag op 7-3.

Een bijzondere en vooral enerverende wedstrijd dus, waarmee we de competitie toch wel op een fijne manier aftrappen. Komende wedstrijd zaak om 90 minuten lang het niveau en vooral de energie van de tweede helft te laten zien. Dit mag gaan gebeuren uit bij fusieclub EMM’21, om 14:00 in Roelofarendsveen.

Daarnaast zijn we dit jaar dan eindelijk echt gestart met ons minutenspel! De winnende minuten (eerste 4 goals) staan hieronder vermeld. Met de winnaars wordt contact opgenomen.