2371PP
ROELOFARENDSVEEN
tel. 071-3312957

EMM’21 VR1 – ADO’20 VR1 0-2 (0-1)
Op deze regenachtige zondag mochten we het opnemen tegen fusieclub EMM’21. Vanwege de oprichting waren er deze dag op het sportpark dan ook allerlei festiviteiten. Een wat hectisch begin dus, maar desondanks startten we scherp en wisten we de tegenstander al snel flink onder druk te zetten.

Toch kwamen we niet echt tot uitgespeelde kansen, omdat we moeite leken te hebben met het natte, snelle veld en de eindpass daardoor vaak ondermaats was. Positief punt was dat EMM’21 zelf deze eerste helft niet gevaarlijk is geworden. Het was uiteindelijk Sanne die na een goede bal van Nina met het hoofd vlak voor rust de ban brak: 0-1.
Iets lekkerder de rust in dus, maar met het volle besef dat het in de tweede helft een stuk effectiever moest. Een iets ander systeem, met nog meer druk vooruit, moest hiervoor zorgen. Toch bleek ook deze tweede helft dat we niet op ons scherpst waren rond de 16 van de tegenstander. Omdat het slechts 0-1 was, bleef EMM’21 er in geloven en probeerden zij op opportunistische wijze steeds dichter bij het doel van Joyce te komen. Ook de scheidsrechter van dienst wilde de wedstrijd spannend houden en keurde dus een zuivere goal van Nina af.  Wij bleken in deze fase met de krappe marge toch wat zenuwachtig te worden, waardoor het veldspel er niet knapper op werd. Toch kwamen we niet echt in de problemen en vlak voor het eindsignaal was het uiteindelijk Amy die op snelheid langs haar tegenstander ging en de 0-2 binnenschoot.

Geen mooie wedstrijd, maar uiteindelijk toch een prima resultaat tegen een stugge tegenstander. Er valt nog veel meer uit te halen zodat we het hoge niveau van de trainingen ook op de zondag kunnen gaan laten zien en met vertrouwen en durf kunnen gaan voetballen.  Wel gewoon 6 punten uit twee wedstrijden, dus al met een al een prima competitiestart.

Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd bij KFC VR1, dus we kunnen jullie support goed gebruiken!