KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

KFC VR1 – ADO 20 VR1 0-1
De derde competitiewedstrijd van dit seizoen is altijd een lastige; KFC uit. De ploeg uit Koog aan de Zaan heeft de afgelopen jaren een beproefd recept; fysiek spel en gebruik maken van de snelle flankspelers. We waren gewaarschuwd dus.

Wat we de afgelopen weken al een aantal keer afgesproken hadden, lukte nu wel; scherp starten. Vanaf de eerste minuut knalden we erop en was elke tweede bal voor ons. KFC leek een beetje overrompeld en wij waren op jacht naar de openingstreffer. Deze viel toen een corner van Rosa voor de voeten van Kaylee belandde, die ‘m beheerst met links binnenschoot. KFC werd na deze goal iets sterker, maar achterin stond het blok vandaag heel steady en anders was daar altijd nog sluitpost Joyce. We gingen dan ook rusten met een 0-1 voorsprong.

Na rust gelijk op zoek naar de 0-2, maar we misten in deze periode wat besluitvaardigheid voor het doel. Naarmate de tweede helft vorderde ging KFC  door de nog altijd kleine marge steeds opportunistischer spelen. De vele lange ballen en zo’n 30 vrije trappen tegen vielen echter telkens precies op het hoofd van onze laatste linie. Weinig reden tot paniek dus, maar toch wist na een spaarzaam foutje achterin de spits van KFC nog vrij voor Joyce te komen. Met nog zo’n 5 minuten op de klok had zij de 1-1 op haar schoen, maar haar vlammende schot verdween via de lat over het doel.

Op het eind nog goed weggekomen dus, maar al met al een zeer verdiende en belangrijke overwinning vandaag. Vanaf de eerste minuut heel veel energie en focus op de mat gelegd. Nu nog iets eerder de wedstrijd in het slot gooien, dat scheelt een hoop stress voor ons en alle aanwezige supporters. Groot minpunt was het uitvallen van Judine, die hard met haar hoofd in aanraking kwam met het kunstgras en dit moest bekopen met een hersenschudding.  De komende 3(!) weken geen wedstrijd op het programma, maar met 9 punten uit 3 wedstrijden ligt de druk in ieder geval bij onze concurrenten.