HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Opstelling

ADO’20 VR1 – WSV’30 VR1 7-1 (3-0)
Na een wat rommelige periode met weinig wedstrijden mochten we zondag onder het genot van een heerlijke zonnetje aantreden tegen de nr. 9 WSV’30.
Door vanaf de start hoog druk te zetten probeerden we het WSV moeilijk te maken. Na een wat stroef begin, waarin veel tweede ballen voor WSV’30 waren, begon het bij ons iets meer te lopen. De uitploeg zorgde zelf voor de openingstreffer toen de centrale verdediger een vrije trap van Eva onhoudbaar achter haar eigen keeper kopte. Zo’n 10 minuten voor rust was het Britt die Kaylee rond de 16 inspeelde. Zij draaide zich knap vrij en schoot via een verdediger de 2-0 tegen de touwen. Vlak voor rust was het Michelle die eerst haar schot nog op de paal zag belanden, maar uit de daaropvolgende corner wel de 3-0 kon binnenwerken.

Na rust een kwestie van doorpakken, en vooral doordrukken. Achterin 1 op 1 en proberen de tegenstander niet meer van eigen helft af te laten komen. Dit lukte aardig en binnen no time was het Nina die eerst een heerlijke panna gaf, en daarna 1 op 1 met de keeper koelbloedig bleef; 4-0. Hierna leek de gemakzucht er weer een beetje in te sluipen en werden we wat slordiger. WSV kon hierdoor na een snelle counter zelfs nog de eretreffer maken.
We herpakten ons en het was de net herstelde zeehond Rosa die op aangeven van Sanne de 5-1 maakte. Niet lang daarna was het Sanne zelf die na een steekpass van Michelle de 6-1 langs de keeper schoot. Het slotakkoord was voor Kaylee, die na een fijne actie van Nina haar voorzet op volle snelheid kon binnenglijden; 1-7.
Op papier een flinke overwinning dus, maar hierbij moet gezegd worden dat het echt nog vele malen beter kan en moet. Meer vooruit verdedigen en vanaf minuut 1 volle bak de duels in. Ook had er wel 15-1 op het scorebord kunnen staan vandaag, maar we hebben echt meerdere kansen op een lachwekkende manier om zeep geholpen. Daarbij moet ook een groot compliment gemaakt worden aan de goede keepster van WSV, die de meest onmogelijke ballen uit haar goal wist te houden.
Komende week wordt zeer belangrijk, dus het is zaak om er nog een stapje bovenop te doen. Donderdagavond eerst thuis de inhaalwedstrijd tegen het goed presterende DWOW en zondag de kraker uit bij titelconcurrent Bergen!