1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

ADO VR1 - DWOW VR1 1-0 (0-0)
Na de eclatante 7-1 overwinning tegen WSV, mochten we deze donderdagavond aantreden voor de inhaalwedstrijd tegen DWOW. Helaas met een paar geblesseerden, maar gelukkig versterking vanuit ADO'20 O19!

De ploeg uit Wieringerwerf doet het prima in de tweede klasse en ze hebben de afgelopen jaren bewezen een stugge tegenstander te zijn. Ook op deze regenachtige donderdag bleken we hier flink moeite mee te hebben. We maakten het onszelf lastig door vaak niet kort genoeg te dekken en veel tweede ballen te verliezen. Ook in balbezit was het matig en gebeurde het te vaak dat er gehaaste keuzes werden gemaakt. Daarnaast parkeerde DWOW vanaf het beginsignaal vakkundig de bus. We gingen dan ook de rust in met een terechte 0-0 tussenstand.
Na de pauze een heel ander spelbeeld. We konden DWOW steeds meer vastzetten op eigen helft en gaven achterin weinig tot niks weg. Ze hadden het lastig en in de 57e minuut beloonden we onszelf. Tara vond met een goede steekpass Melissa aan de rechterkant. Zij sneed op snelheid naar binnen en prikte bekeken de 1-0 langs de keepster.

Melissa Röling, goed voor de 1-0

Na deze bevrijdende goal hadden we kansen om het duel volledig in het slot te gooien, maar waren we telkens net niet gelukkig genoeg. DWOW kreeg in de slotfase nog hun enige kans van de tweede helft, maar keepster Joyce wist deze vakkundig onschadelijk te maken.

Weer een wedstrijd met 2 gezichten vandaag, maar uiteindelijk wel een hele belangrijke overwinning! Nog meer goed nieuws: Judine maakte haar rentree, ruim 1,5 maand na het oplopen van een hersenschudding. De wedstrijd tegen nummer 2 Bergen van komende zondag is wegens Corona afgelast, dus we hervatten de competitie op 5 december tegen de nummer 5 Overbos VR1.