Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Op een wat druilerige en waterkoud aanvoelende zaterdagmiddag de wedstrijd tegen Velsen Noord. Keeper Twan had een teenblessure en werd vervangen door Job, terwijl Joost afwezig was(een weekendje weg).

Op veld E werd even na 14.45 afgetrapt . In het begin was Velsen noord wat dreigend en wist met name hun linksbuiten op te stomen maar tot echte kansen leidde het niet. ADO was in de 7e minuut voor het eerst kansrijk maar het schot van Mattijn was recht  op de keeper en werd dus gestopt. Bij de eerstvolgende aanval was het wel raak toen Roy koos voor een voorzet en spits Bas van dichtbij kon afronden .1-0.

ADO leek de wedstrijd naar zich toe te trekken maar na een wat ongelukkige spelhervatting van keeper Job wist Velsen-Noord via een aantal schijven de juiste man te vinden die met een hard afstandsschot Job kansloos liet.1-1  (18e minuut) Even een streep door de rekening maar ADO liet zich er niet door  van de wijs brengen .Door goed combinatiespel en volop onderlinge coaching werd er goed druk gezet op Velsen-Noord en kwamen de kansen .Na een drietal mogelijkheden voor Timo (kopbal 19e minuut),Mattijn (schot naast in de 22e minuut) en weer Timo(schot naast 25 e minuut)  was het Roy die alert reageerde toen een corner van Matthijs bij de eerste paal slecht werd verwerkt door de VN defensie.2-1( 28e minuut).Prima gedaan. In de laatste 5 minuten van de eerste helft zag ik nog een mooie crossbal van Ted over de hele defensie van Velsen-Noord op Danny wiens kopbal net over de lat ging. Heel lekker was in de 44e minuut de prima voorzet van wederom Ted die Bas koppend wist te promoveren tot doelpunt. 3-1 .Lekker hoor zo vlak voor de pauze!

Rust :heel tevreden over het spel ,de accuratesse in de passing en het goede coachen in het veld.

Tweede helft: Beetje saai ,Velsen Noord mocht komen en kreeg wel enige mogelijkheden  maar keeper Job deed het goed ,zeker in de 65e  minuut toen hij prima uitkwam en als een echte keeper er voor ging liggen en zo hun spits van scoren afhield. Mooie actie .Het was dan ook jammer dat  hij de bal in de 75e minuut  wat knullig onder zich door  liet gaan.3-2. Hierdoor kreeg Velsen Noord weer wat moed. Gelukkig wist ADO de hoop op een goed resultaat voor onze tegenstander snel weer de kop in te drukken. Want een prima actie van Bas die de bal veroverde op een VN verdediger ,de rust behield en Mattijn  op  maat bediende die vervolgens goed afrondde betekende in de 78e minuut de 4-2 . En dat was te veel voor onze tegenstander .

Na nog wat kansen voor Leon (kopbal over) en Danny (schot over) werd er afgefloten en hadden wij onze concurrent met prima spel verslagen.

Conclusie: ik vond dit de beste wedstrijd van dit seizoen ,een echte teamprestatie ,goed samenspel. Nu proberen dit niveau vast te houden en dat kan al volgende week tegen IJmuiden die met 1 punt meer nu net boven ons staat op de ranglijst Een mooie uitdaging dus!

PS: de derde helft mocht er ook zijn hoor .Heel gezellig .