Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Vandaag het duel tegen de koploper SVY uit IJmuiden die hun eerste drie wedstrijden hebben gewonnen met een doelsaldo van  20  voor en 2  tegen .Helaas zijn bij ons  4 jongens afwezig vanwege ADE(Amsterdam Dance Event) (Danny, Mattijn,  Roy en Bas)en Matthijs speelt niet om zijn hamstring wat rust te geven .Gelukkig zijn 4 spelers van andere ADO teams bereid gevonden om bij ons mee te doen(Erwin ,Bob ,Luke en Daan(de Wit).En zij deden het prima .

De wedstrijd staat onder leiding van Matthijs en even na 14.45 wordt afgetrapt. De tegenstander zet gelijk volop druk en al in de 2e minuut moet Daniel zijn meerdere erkennen in hun rechtsbuiten. Het daaropvolgende schot wordt losgelaten door Twan waarna hun spits de rebound benut. 0-1. Na een eerste kans voor ADO(schot Daan de Wit naast) is onze eigen Daan in de 6e minuut niet scherp genoeg tegen hun linksbuiten .Zijn schot is recht op Twan af maar glipt net door de benen.0-2 achter. En in de 14e minuut krijgen we een  penalty tegen als Joost een mannetje haakt en scheids Matthijs naar de stip wijst .Twan is kansloos en we staan na nauwelijks een kwartier met  0-3 achter .Oei dit dreigt een afstraffing te worden .

Gelukkig herpakt ADO zich en komen we wat meer in de wedstrijd en krijgen we ook wat mogelijkheden via Leon(naast),Daan de Wit (recht  op de keeper) en Bob (ook naast).

In de 27e minuut een prachtige bal van Ted die helaas de lat raakt .SVY is even van de leg en in een daar opvolgende aanval zorgt een misverstand in de defensie, waarbij een verdediger wil terug koppen terwijl de keeper al onderweg was, voor een eigen doelpunt ,waardoor we op 1-3 komen(28emin.)  En het wordt nog mooier als een goede actie van Erwin wordt besloten met een prima voorzet waarbij Bob goed voor zijn man komt en de bal hard en hoog in de touwen schiet, een schitterend  doelpunt (34e minuut).

In de 41e minuut nog een prima redding van Twan en zo gaan we rusten met de stand 2-3.

Wij langs de kant zijn blij dat ADO zich  heeft opgericht en weer  terug in de wedstrijd is, het zag er na een kwartier wel even heel somber uit.

De tweede  helft begint heel mooi voor ADO ,een schot van Luke recht  op de keeper lijkt houdbaar maar hij laat de bal door de benen glippen .Het is 3-3(48e minuut) . Is er  nog meer mogelijk?.

ADO gelooft erin en het had gekund ,eerst een schot voorlangs van Leon ,toen een mooie combinatie tussen Timo en Luke waarbij de keeper van SVY knap redde op Luke’s  inzet en in de   60e minuut nog een grote kans voor Luke .De keeper geklopt maar van de doellijn gehaald door een verdediger. Jammer hoor .

En ja dan is er een tegenaanval waarbij we de bal niet wegkrijgen en zij in een scrimmage de 3-4 maken. Balen. Nu is SVY weer even de aanvallende partij maar een schot voorlangs en wederom een goede redding van Twan die op die ene bal in de eerste helft na, een goede partij speelde houdt ons op de been. En dan een cruciaal moment  ,bij een aanval van ADO wordt Luke in het 16 meter gebied in de rug geduwd net als hij de bal wil aannemen .Matthijs fluit en wij denken yes een  penalty .Maar hij legt hem er buiten ……De vrije trap wordt naast gewerkt door de doelman .

In de 80e minuut de mogelijkheid om alsnog op gelijke hoogte te komen ,Luke ’s kopbal is helaas recht  op de keeper. En dan valt in de 81 minuut  in een snelle tegenaanval het doek voor ADO waarin Job wordt uitgekapt en zij de 3-5 maken.

In de laatste  10 minuten nog wat kansjes over en weer maar de stand blijft ongewijzigd.

We verliezen met 3-5 maar met opgeheven hoofd .Na een slecht begin heeft ADO zich terug in de wedstrijd geknokt en aangedreven door de energie van onze gastspelers(jongens bedankt voor jullie inbreng!) waar een aantal van onze eigen spelers goed in mee konden ,werd het een wedstrijd waarin SVY dieper moest gaan als ze hadden gedacht.

Het was jammer dat we verloren maar ik heb een mooie wedstrijd gezien.  Het was intens en in een hoog tempo dus petje af voor onze prestatie.