Puikman 2
1901NN
CASTRICUM
tel. 0251-652061

Op de fiets naar Castricum ,het begint steeds iets harder te (mot)regenen. ADO 7 neemt het vandaag op tegen Vitesse 22-3 ,een team dat onder ons staat op de ranglijst met 1 punt uit 2 wedstrijden, dus wellicht zijn er mogelijkheden om punten te pakken. We zijn met 13 man want Alex is afwezig en ook keeper Twan is vanwege ziekte niet van de partij. Job is bereid gevonden tussen de palen te gaan staan. Mattijn is weer terug in het elftal .

De eerste 10 minuten gebeurt er weinig opwindends in de strafschopgebieden en is het spel van ADO slordig qua passing . Na een kwartier is de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg maar Job stopt de inzet van de  Vitesse aanvaller en Joost weet de bal met een spectaculaire sliding net op tijd weg te werken voordat de rebound kan worden binnengeschoten. Helaas is het 3  minuten later diezelfde Joost die met een verdedigende actie een mannetje laat struikelen waardoor Vitesse een  penalty krijgt (het begint al gewoon te worden..)en dit buitenkansje laten zij niet onbenut.1-0 dus. Ook daarna blijft Vitesse  de bovenliggende partij, ze zijn net iets feller op de bal dan wij. Het helpt ook niet mee dat Matthijs  al weer snel  uitvalt met een blessure en Mattijn ook nog  niet terug is op zijn oude niveau(het feit dat hij al na 15 minuten aangeeft te willen wisselen zegt al genoeg…).Door een goede redding van Job en een open kans die Vitesse gelukkig onbenut laat blijven we  in de race. En aan ‘ t slot van de 1e  helft krijgen we zelfs nog wat mogelijkheden  via Roy. Dat balletje in de 43 e  minuut was net iets te hard gegeven, had wel lekker geweest zo vlak voor rust op 1-1 komen.

Rust gaat in met een  1-0 achterstand wat gezien het spelbeeld wel terecht is, hopelijk kunnen we in de tweede helft nog wat repareren.

In de 8e minuut is er  nog wel  een vrije trap genomen door Joost die net over gaat, maar Vitesse blijft wat gevaarlijker ,vaster aan de bal en feller. In de 62e  minuut worden zij beloond met de tweede treffer (met een beetje medewerking van keeper Job die zijn enige foutje van de wedstrijd maakt, de hard ingeschoten bal glipt door de benen) 2-0. Vlak daarna een opleving van ADO waarbij Mattijn heel ver komt maar net dat ene pasje teveel  doet waardoor hij niet tot een schot  komt.  In de 72 e  minuut valt tegentreffer nummer drie als onze laatste man wordt uitgespeeld en zij Job in de korte hoek verrassen .

In het laatste kwartier van de wedstrijd probeert ADO toch nog wat terug te doen .In de 75e  minuut schiet Bas voorlangs en in de  83e minuut is het dan eindelijk raak voor ADO  als Roy uitgeweken naar rechts een goede voorzet geeft die met het hoofd wordt verzilverd door Bas .3-1 .Na nog een mogelijkheid voor Roy is Ted nog dichtbij met een schot van afstand maar de bal gaat naast. Dan fluit de arbiter af en zit het er  op .

Conclusie: Vitesse was toch wat beter , balvaster  en feller zoals al eerder gezegd. Ons midden veld was niet bij machte om voldoende tegenspel te bieden(Mattijn  halve kracht ,Danny toch wel vele foute passjes , Timo hard werkend maar niet altijd even gelukkig in zijn keuzes)en onze defensie had de handen vol aan de behendige  en snelle aanvallers .Wat overigens wel opviel was de wel hele brede reservebank van Vitesse en als in de wandelgangen sommigen hun medespelers niet bij naam kenden kan je je afvragen of zij niet wat versterkingen hadden geregeld  maar goed dat zien we bij de thuiswedstrijd wel….

Nu een weekje vrij en dan de wedstrijd tegen Haarlem FC Kennemerland ,die staan nu onderaan maar ja dat is geen garantie voor een overwinning.