Adrichemlaan 2
1947KX
BEVERWIJK
tel. 0251-237601

Vandaag de start van de   competitie. Tegenstander is Jong Hercules  8 .Jammer genoeg kan Mattijn niet meedoen vanwege een blessure(zaalvoetbal blijkt toch lastig te combineren)  en Daniel heeft teveel last van zijn hoofd(nee geen kater maar zich hard gestoten)om mee te doen. Als extra speler doet vandaag Wout mee.

Om 12.00 wordt er afgetrapt en we nemen direct het initiatief .In de 4e minuut een eerste kans voor Roy die het zelf probeert terwijl anderen er misschien beter voor stonden(o.a Mathijs).Ik snap het wel, als spits  wil je die eerste kans verzilveren en na woensdag waarin hij eigenlijk een wat ongelukkige wedstrijd speelde was hij er  op gebrand wat te laten zien. In de 6e minuut een mogelijkheid voor Wout, zijn schot is niet hard genoeg om de keeper te verrassen. In de 11e minuut een verre inworp van Ted die bij Roy terechtkomt ,zijn schot wordt geblokt en  ook de rebound door Bas wordt tegengehouden.

In de 15e minuut de eerste gevaarlijke tegenstoot van Jong Hercules die gelijk doel treft ,gelukkig is het buitenspel maar we  zijn wel gewaarschuwd. Een vrije trap van Jong Hercules even daarna leidt tot een gevaarlijke kopbal, gelukkig naast.

Dan ADO weer met een 1 op 1 situatie, helaas slaagt Roy er niet in de keeper te verslaan  maar het was wel een goede inzet maar een nog betere reactie van de doelman. Even later wordt Twan getest bij een goed schot van Jong Hercules maar hij redt ook goed.

Nadat een veelbelovende actie van Roy wederom sterft in schoonheid scoort Jong Hercules in de tegenaanval maar het is weer buitenspel.

In de 34e minuut is het dan toch foute boel als Joost stevig ingrijpt en de Jong Hercules aanvaller gaat liggen  ,ja dat is een risico in het strafschopgebied. De scheids besluit tot een penalty.Wij aan de kant vinden dit een goedmakertje  na de eerdere geannuleerde buitenspelgoals maar helaas naar ons wordt (terecht) niet geluisterd.

Die strafschop wordt goed ingeschoten ,Twan zit er dichtbij maar het schot is te hard en Jong  Hercules leidt  met 1-0.

Laatste tien minuten van de eerste helft  is er veel druk van Jong Hercules maar Twan is goed bij de les vandaag en houdt ons met een paar goede reddingen in de wedstrijd.

Rust gaat dus in met een 1-0 achterstand.  Het kan nog alle kanten  op ,eerst maar eens de gelijkmaker maken.

2e helft De eerste kans is voor Bas maar de keeper van Jong Hercules is op dreef en  pakt zijn inzet. Daarna nog een goede kans voor Jong Hercules als hun linksbuiten(de sterkste speler bij onze tegenstander) weer eens ontsnapt is  (Ted had een zware middag).Gelukkig voor  ons is zijn goede voorzet niet besteed aan de spits en gaat diens inzet naast.

Daarna is het een tijdje matig ,met ook aan ADO kant toch wel vele  foute passjes en weinig actie  voor  de goal.

In de laatste 15 minuten neemt ADO toch de regie weer over, Daan wordt op de linksbuiten gezet  en  Jong Hercules wordt gelijk  minder gevaarlijk .De tegenstander wordt teruggedrukt op eigen helft .

En ja dan moet die bal een keer goed vallen. En dat lukt vandaag niet al krijgen Timo en Roy nog mogelijkheden maar de defensie en zeker de  keeper van Jong Hercules weten niet van wijken .

Op basis van het aantal mogelijkheden had een gelijkspel de verhoudingen  beter weergegeven maar ja dat is ook voetbal he .Jong Hercules blijft overeind en sleept de drie  punten over de streep. Jammer .

Volgende  week de 2e wedstijd in  en tegen (FC)Zaandam ,hopelijk zijn we weer compleet en kunnen we daar wel een resultaat halen. Tot zaterdag.