Ver Loren van Themaatln 1
1981EC
VELSEN-ZUID
tel. 0255-517170

Wedstrijd nummer 15 brengt ADO 7 naar Sportpark Schonenberg  waar naast Telstar ook de VV IJmuiden zijn accommodatie heeft. Er zijn vandaag vele afwezigen: naast de geblesseerden Roy(oog) en Daan(hamstring) zijn Mattijn, Bas en Danny ook niet van de partij vanwege een familie feestje. Ook leuk natuurlijk. We krijgen vandaag hulp van Erwin, Nick en in de tweede helft ook nog Robin.

Na enige verwarring op welk veld we moeten spelen, kunnen we toch nog op tijd beginnen met de wedstrijd en vanaf het begin neemt ADO de regie in handen. IJmuiden is afwachtend en hoopt door veel man achter de bal te houden ADO een halt toe te roepen, maar met name Erwin en Nick combineren daar gemakkelijk door heen. In de 8e minuut is Nick ontsnapt, maar belandt zijn inzet nog naast het doel maar twee  minuten  later valt de 0-1 als Ted een slim balletje tussendoor geeft naar Nick die daar wel raad mee weet en in de korte  hoek de keeper klopt. Daarna is Erwin er  ook twee keer dichtbij. Eenmaal een afzwaaier en een schot net naast leveren niet het gewenste resultaat op.

In de 23e minuut is het weer Nick die op rand van buitenspel door kan gaan en weer eenvoudig af kan werken.  0-2.

Na 25 minuten de eerste mogelijkheid voor IJmuiden, een hard schot die door Twan knap tot corner wordt getikt. Daarna is het weer ADO die naar hartenlust kan combineren, maar met name Leon is wat te onrustig in de afwerking. Na een goede mogelijkheid  voor Timo die stuit op de keeper is het dan toch Leon die, fraai bediend door Erwin, ditmaal de rust bewaart en de bal fraai raak schiet .0-3 (32e minuut) Daarna nog een kansje  voor Erwin en een  mogelijkheid voor IJmuiden waar een speler wel erg vrijstaat maar gelukkig over kopt.

Zo is de ruststand bereikt van  0-3. Met alle respect voor de tegenstander, maar dit veteranen elftal heeft zijn goede tijd al een poosje achter zich dus als ADO  de concentratie kan bewaren moeten er nog wel een paar goals bij kunnen  komen.

De start van  de tweede helft is hoopgevend want al  na 6 minuten kan Robin op aangeven van Matthijs de 0-4 binnen poeieren Een hard schot dat via onderkant lat binnen slaat, altijd spectaculair en mooi om te zien.

Echter hierna sluipt er gaandeweg wat slordigheid in het spel en  werpt IJmuiden eindelijk de schroom van zich af en komt  wat meer aan aanvallen toe. In het daarop volgende kwartier krijgen  ze meer kansen dan  de hele eerste  helft. Gelukkig voor  ons zijn ze niet koel genoeg om de kansen te benutten en ook Twan laat zien dat hij graag de nul wil houden en grijpt goed in.

Omdat IJmuiden wat meer risico neemt krijgen we ook weer kansen. Zo is Erwin in de 62e minuut dicht bij maar na zijn eerste inzet gestopt door de keeper gaat de rebound in het zijnet. Had er eigenlijk wel in gekund/ gemoeten. Een kopbal van Robin gaat naast evenals een schot van Ted.

Aan de andere kant is Twan goed bezig als hij twee counters van IJmuiden onschadelijk maakt door goed uit te lopen. Knap werk hoor.

Na nog wat laatste mogelijkheden voor  Erwin, Job en Ted fluit de scheids precies na  90 minuten voor  het laatst en winnen we deze wedstrijd met  0-4.

Conclusie: zeker in de eerste helft goed gespeeld (eigenlijk werden de afwezigen niet gemist), wel jammer dat de tweede helft tegenviel door slordig en soms te gehaast spel. Daar had meer in gezeten. Maar goed uiteindelijk wel weer een overwinning, drie punten rijker die ons nu op de 4e  plek brengt. Over twee weken treffen we  de koploper, Schoten. Kan weer een  mooie wedstrijd worden. Tot dan.